Ďábelské selátko

Colombo65 Kuchař:

Doba přípravy: 30 minut + naložení masa 4-6 porcí Vepřové maso 10 názorů

Ďábelské selátko
511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

1 kg kýty ze selátka (8-10 menších plátků)
Nyní v akci
2 lžíce tekuté pikantní marinády (Avokádo)
3 lžíce ďábelské omáčky SPAK
sterilovaná kapie
sterilovaný hrášek
sůl
máslo
cibule
vývar
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky z kýty nenaklepáváme, pouze lehce osolíme a promícháme společně tekutou pikantní marinádou a ďábelskou omáčkou, čímž nám vznikne dosti hustá kaše. Maso, jelikož je mladé, necháme marinovat v chladnu cca 2-3 hodiny.

  2. Na rozpálenou pánev vkládáme naložené plátky masa s minimálním množstvím marinády a hezky jej necháme zatáhnout. Jakmile je maso orestované tak jej přendáme do hrnce.

  3. Na pánev do rozpáleného výpeku od masa vložíme nahrubo nakrájenou cibuli a orestujeme ji do sklovita. Tuto směs z pánve společně se zbytkem marinády, ve které bylo naloženo maso, přidáme do hrnce k orestovanému masu ze selátka, podlijeme cca 4 dl vývaru a necháme lehce pod pokličkou probublávat cca 30 minut, dokud maso není hezky měkké.

  4. Plátky z hrnce vyjmeme a celý obsah hrnce (omáčku) rozmixujeme ponorným mixérem zcela dohladka. Omáčka je dosti hustá a není ji už třeba ani zahušťovat.

  5. Přidáme do hrnce v množství dle naší chuti na tenké proužky nakrájenou červenou kapii a cca 5 lžic hrášku.

  6. Vrátíme plátky masa a necháme lehce 5 minut provařit. Pro zjemnění vložíme oříšek másla.

  7. Vhodnou přílohou je houskový knedlík nebo šťouchané brambory.

Poznámka

Přáním syna byla nějaká pikantní večeře - no a povedla se :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ďábelské selátko

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo