Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře Tandoori v římském hrnci

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie829 kJ /
198 kcal
Bílkoviny5,42 g
Tuky2,99 g
Vláknina10,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 138 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy33,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílý jogurt smícháme s nastrouhaným nebo prolisovaným česnekem, zázvorem, koriandrem, kmínem, kardamomem, paprikou, chilli, worchesterovou omáčkou, solí a polovinou množství citrónové šťávy. Vše rozetřeme nebo rozmixujeme na hladkou pastu. Krok 2: Maso naložíme do vzniklé marinády a uložíme do ledničky minimálně na 6 hodin, nejlépe přes noc. Krok 3: Římský hrnec připravíme podle návodu, na dno dáme trochu vývaru nebo vody, přidáme maso, přiklopíme víkem a vložíme do studené trouby, kterou zapneme na 200°C. Pečeme bez podlévání asi 2 hodiny. Hotové porce masa pokapeme zbylou citrónovou šťávou.

Zveřejněno 26. 4. 2009

Poznámka autorky Eliza

Maso můžeme pochopitelně péct i v obyčejném pekáči nebo grilovat. Ovšem pečené v římském hrnci je báječně měkoučké a šťavnaté.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjZR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjZR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jarda Kadic: Eliza sem přece chodí ;-)tak proč ta skepse :-)

arrefeena: Ten recept je tady 4 ROKY, vážně myslíš,že ti někdo odpoví:-?

2 lžičky kardamomu? tolik? a kterého, hnedého zeleného nebo bíého?

Eliz, díky za zpětnou vazbu, líbí se mi ten nápad s bramborem a petrželkou.:-)):yes: Určitě vyzkouším.;-)

Jendo, stran přílohy...:-D vidličkou mačkané brambory s petrželkou rukama uhnětené do tvaru válečku...toť celé kouzlo ;-).
A ta Tvoje pochvala, ta mě moc těší, děkuju.

Eliz, líbí se mi tvůj "rukopis".;-) Přemýšlím o chuti po spojení všech koření v jogurtové marinádě.:-S Určitě bude skvělá.:yes:
Nebuď taková partyzánka:-O a prozraď, co je to za zajímavou přílohu.;-) To přece není brambor obalený zeleným.:-?:-?
A díky skvělým fotkám dostává recept zcela jiný rozměr.:yes::yes:
Posílám bodík.:-!:-)):yes::yes::yes:

Další fajn receptík, láká k vyzkoušení:-p:yes:

Robievam tiež, netušiac, že je to Tandoori...v trúbe.:-O

To dělávám - tedy v kastrolku, nemám římský hrnec, ale nic to nemění na tom, že je to dobré. Jinak se prodává tato směs koření, ale je lepší si ji namíchat podle svého. ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
kuře v římském hrnci, kuře tandori, kuře pečené v římském hrnci, kuře tandori recept, kuře tandoori masala recepty, rimskyhrnec, římský hrnec recepty, tandoori hrnec, pečené kuře v římském hrnci, kuře v hrnci, římský pekáč, římský hrnec kuře, kuře římský hrnec, tandori kure, hrnec tandoori, pečeme v římském hrnci, pečené kuře v římském pekáči, římský pekáč recepty, kuře tandori masala, rimskyhrnec.cz

Suroviny:
stehno kuřecí, jogurt bílý, česnek, paprika sušená sladká, zázvor mletý, koriandr sušený, římský kmín mletý, kardamom, chilli, omáčka worcesterová, šťáva citronová, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu