Guláš "á la divočina" z papiňáku
Vylepšený vepřový guláš s nádechem divočiny voní po jalovci a díky přípravě v tlakovém hrnci je hotový opravdu rychle. Nejlépe chutná druhý den, kdy se chutě dokonale rozleží a prolnou. Podávejte ho podle chuti s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 782 kJ / 2 816 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 219,80 g |
| Tuky | 184,91 g |
| Vláknina | 24,77 g |
| Cholesterol | 620 mg |
| Sodík | 4,01 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 60,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: V tlakovém hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme na stejně velké kostky nakrájené maso a za stálého míchání necháme zatáhnout.
Krok 2: Přidáme všechno koření a půl minuty osmahneme, ale ne déle, aby paprika nezhořkla.
Krok 3: Zalijeme vývarem, nebo vodou, promícháme, uzavřeme poklicí a pod tlakem vaříme 35-40 minut. V troše studené vody rozmícháme mouku, hrnec po ochlazení otevřeme a vodu s moukou přilijeme k masu.
Krok 4: Necháme ještě 10 minut provařit. Podle chuti dosolíme. Podáváme nejlépe druhý den s pečivem nebo knedlíkem.
Zveřejněno 7. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš "á la divočina" z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YQl9
Moje poznámka
Guláš "á la divočina" z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YQl9
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 47 minutami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 3 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 8 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 9 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
MEXICKÁ POLÉVKA
Kajkajak před 12 minutami
Těsto na pizzu
Mon17 před 42 minutami
Maminčin rýžový nákyp
jalamo před 1 hodinou
Koláč linecký s tvarohem a jablky - i pro CRISP
Wilma před 2 hodinami
Cop s jablečno-kokosovou náplní
Wanilor před 3 hodinami
Maminčiny palačinky
kimlo před 3 hodinami
Jablkové hrnkové lívanečky
Kristina1 před 3 hodinami
Polévka šup-šup
Danulka52 před 4 hodinami
Nálev na červenou řepu
Kajabova před 5 hodinami
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí guláš v papinaku,
guláš v papiňáku,
hovězí guláš z kližky v papiňáku,
hovězí guláš z papiňáku,
dančí guláš v papinaku,
guláš z papiňáku,
kuchařka - recepty z papiňáku,
recepty divočina,
recepty z divočiny,
vaříme z divočiny,
divočina recepty,
divocina maso gulas,
recepty na divocinu,
hovězí guláš ala divočina,
vaříme divočinu,
guláš z kližky v papiňáku,
divočina recept,
recepty.cz divocina,
hovezi ala divocina,
hovězí guláš divočina
Suroviny:
kližka hovězí,
slanina,
cibule,
voda,
koření divočina,
jalovec,
kmín drcený,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (43)
Ale máte (máme) to marné...
Tak jako jsou "horňáci a dolňáci" tak jsou patrně i gulášoví "papiňáci a nepapiňáci"
No, masox používám také..., můžete ale hádat, proč zrovínka v tomto případě autorka a patrně nejen autorka cpe do guláše z KLIŽKY i masox
Jinak máte samozřejmě pravdu, jsou horňáci a dolňáci a každý nechť si gulášek uvaří tak, jak mu chutná. Já nemám ráda maso, které je sice po vaření v papiňáku měkoučké, ale rozpadá se na taková vlákna, do kterých nejde pořádně kousnout. Papiňák sice vlastním snad odjakživa, ale používám ho minimálně a rozhodně v něm nevařím ani guláš ani masovou polévku (to už je v opravdu kontraproduktivní), spíše luštěniny apod. No možná mi někdo napíše, že ho neumím správně používat .......
Comtesca: děkuji
Přidávám bodíka