Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborák z trouby

Milovníci bramboráků jistě uvítají nápad, jak je připravit trošku zdravěji. Upečeme je na vymazaném plechu a nebude tak nutné spotřebovat větší množství oleje na jejich usmažení. Před dopečením je poklademe plátky hermelínu, který je skvěle doplní.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

edna01

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 608 kJ /
1 579 kcal
Bílkoviny99,96 g
Tuky87,47 g
Vláknina8,70 g
Cholesterol 768 mg
Sodík 4,23 g
Sůl10,93 g
Sacharidy93,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nastrouháme a vymačkáme vodu. Rohlíky nakrájíme, namočíme v mléce a společně s vejci přidáme k bramborám. Ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, pepřem a solí. Krok 2: Směs nalijeme do vymazaného pekáče, zakryjeme a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme zakryté 30 minut. Krok 3: Poté odkryjeme a poklademe rozpůleným Hermelínem. Odkryté pečeme ještě 10 minut.

TIP: 9 tipů pro nejlepší bramborákové těsto

Zveřejněno 13. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYKp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYKp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

dobré

Neni nad chrupave bramboracky smazene na oleji. :yes::yes: Tento recept jsem zkusila, nema to s bramborackama nic spolecneho. ;-(

Fotka je nádherná díky :)

hmmm mňam mňam..eli, zase fotečka jak řemen:yes: to láká k nabídnutí si:-))

*** ... myslím, že ty rohle tam budou pro odlehčení bramborového těsta. u babského kuřete se bramboráková směs dělá obdobným způsobem a je to vynikající:-p

pane bože proč tam jsou ty rohlíky???

***: protože se tam nedává mouka, už babičky věděly, že dvakrát pečená mouka je prostě lepší.....

Díky za tip na dobrou večeři. :-) Posílám obrázky a bod. :yes:

Já to myslím znám!!:-O Měla bych tady mít něco podobného, ale kdo by to hledal?:-D:yes:

Tématické fráze:
bramborák do pekáče, cuketový bramborák pečený v troubě, bramborak na pekac, bramborak peceny v troube, pečený bramborák v troubě, bramborák v pekáči, bramboraky s marihuanou, cuketový bramborák do trouby, babský pokec, pecene bramboraky v troube, bramborak na pekaci, plněný bramborák z trouby, dietní bramboráčky pečené v troubě, recept bramboráky z trouby, bramborák recept, bramborák, recepty s marihuanou, bramboráky v pekáči, babský pokec bramborák v troubě, bramboráčky s marihuanou

Suroviny:
brambory, rohlík, vejce, sýr hermelín, mléko, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu