Čínské nudle dvou variant
Lahodná kombinace jemných nudlí, šťavnatého masa nebo aromatických žampionů, doplněná křupavou zeleninou. Tento rychlý a snadný pokrm vás přenese do srdce asijské kuchyně a potěší vaše chuťové buňky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 257 kJ / 539 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,86 g |
| Tuky | 9,54 g |
| Vláknina | 24,60 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 365 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 40,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na variantu se žampióny nakrájíme cibuli nadrobno, hlavičky žampiónů na hrubší plátky a nožičky žampiónů na kolečka.
Krok 2: Na pánev s olejem dáme restovat cibuli a žampióny.
Krok 3: Zasypeme grilovacím kořením, přidáme libeček a pažitku, promícháme a dusíme zhruba 10 minut.
Krok 4: Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, petržel a celer na jemném.
Krok 5: Přidáme k žampiónům, osolíme, opepříme a dusíme pod poklicí dokud není vše měkké.
Krok 6: Čínské nudle uvaříme podle návodu, necháme okapat a krátce orestujeme na velké pánvi s olejem. Promícháme s žampiónovou směsí a podáváme.
Krok 7: Na variantu s masem nakrájíme vepřové maso a cibuli na kostky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a zelí nakrájíme na drobné kostičky nebo na proužky.
Krok 8: Na pánev s olejem dáme restovat cibuli a vepřové maso.
Krok 9: Zasypeme grilovacím kořením, osolíme, opepříme a necháme maso vypéct do křupava.
Krok 10: Přidáme hlávkové zelí a mrkev a dusíme do měkka. Podle potřeby dosolíme.
Krok 11: Čínské nudle uvaříme podle návodu, necháme okapat a krátce orestujeme na velké pánvi s olejem. Promícháme s masovozeleninovou směsí a podáváme. Místo bílého hlávkového zelí můžeme použít i čínské zelí.
Zveřejněno 10. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínské nudle dvou variant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lKq
Moje poznámka
Čínské nudle dvou variant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lKq
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 10 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 1 hodinou
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 1 hodinou
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 2 hodinami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 2 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
cinske nudle s veprovym masem,
čínské nudle na pánvi,
skleněné nudle recepty,
skleněné nudle,
čínské skleněné nudle recepty,
sklenene nudle recept,
čínské skleněné nudle,
recepty na skleněné nudle,
recept skleněné nudle,
čínské nudle s mrkvi,
čínské nudle,
jak se vaří skleněné nudle,
restované čínské nudle recept,
recept na sklenene nudle,
čínské nudle recept,
recept na cinske nudle,
čínské skleněné nudle recept,
recepty skleněné nudle,
čínské nudle se zelím,
čínské nudle recepty
Suroviny:
nudle čínské,
žampióny,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
koření grilovací,
libeček,
pažitka,
sůl,
pepř mletý,
nudle čínské,
maso vepřové,
mrkev,
zelí bílé hlávkové,
cibule,
koření grilovací,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (12)
Super