Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 630 kJ / 1 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 226,32 g |
Tuky | 15,34 g |
Vláknina | 8,45 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 818 mg |
Sůl | 1,91 g |
Sacharidy | 13,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špalík masa protkneme klínky slaniny, opepříme a zprudka orestujeme na sádle. Přendáme do tlakového (zahřátého) hrnce. Ve výpeku osmažíme na céčka nakrájenou cibuli a přidáme ji k masu. Osolíme a přidáme chilli, oregano, tymián a bujon.
Krok 2: Zalijeme vodou a 1 hodinu pozvolna vaříme. Maso vyndáme, nakrájíme na potřebné plátky a s vývarem dáme do pekáče. Přidáme bobek, lečo, okurky, kapie, rajčatový protlak a dáme na 30 minut do trouby vyhřáté na 200°C.
Krok 3: Ke konci zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. K tomu podáváme rýži nebo houskový knedlík.
Zveřejněno 23. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cikánské zapečené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GvlQ
Moje poznámka
Cikánské zapečené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GvlQ
Nejnovější recepty
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno před 10 hodinami
Ciabatta bez hnětení
Přidáno před 13 hodinami
Rajčatový koláč
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové rybízové řezy
Přidáno před 18 hodinami
Palačinky z přebytkového kvásku
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová polévka
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lečo jako polotovar
Kaill před 7 hodinami
Babiččina čočková polévka
Cikitaka před 8 hodinami
Babiččiny kynuté buchty
AnezkaMoller před 8 hodinami
Mleté kuličky se dvěma druhy sýru pečené v troubě
ha.ry před 9 hodinami
Hamburgerové bulky (včetně celozrnné varianty)
AnnaP4 před 11 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Tjadja před 12 hodinami
Pomazánka Šmitec
mira65 před 12 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
Lidusenkaf před 12 hodinami
Pomerančový cheesecake
Jitulisek před 12 hodinami
Vepřové na paprice
Bilou před 13 hodinami
Tématické fráze:
cikánská vepřová pečeně,
ciganska pecene,
cikánská roštěná,
cikánská vepřová pečeně recept,
cikánská pečeně s vepřového masa,
hovězí maso recepty,
cigánská hovězí pečeně,
recept na cikánskou pečeni,
vepřová pečeně po cikánsku,
zapečené hovězí maso,
cikanske hovezí,
cigánská hovězí,
cikánská hovězí,
hovězí po cikánsku,
hovězí cikánská,
hovězí roštěná cikánská,
roštěná po cikánsku,
hovězi ciganska pečeně,
cikánská,
zapékané hovězí
Suroviny:
maso hovězí,
slanina,
sádlo,
cibule,
kapie červená,
kapie žlutá,
okurky sterilované,
lečo sterilované,
bobkový list,
pepř,
koření oregáno,
tymián,
sůl,
bujón,
protlak rajčatový,
mouka hladká
Komentáře (9)