Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 630 kJ / 1 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 226,32 g |
Tuky | 15,34 g |
Vláknina | 8,45 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 818 mg |
Sůl | 1,91 g |
Sacharidy | 13,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špalík masa protkneme klínky slaniny, opepříme a zprudka orestujeme na sádle. Přendáme do tlakového (zahřátého) hrnce. Ve výpeku osmažíme na céčka nakrájenou cibuli a přidáme ji k masu. Osolíme a přidáme chilli, oregano, tymián a bujon.
Krok 2: Zalijeme vodou a 1 hodinu pozvolna vaříme. Maso vyndáme, nakrájíme na potřebné plátky a s vývarem dáme do pekáče. Přidáme bobek, lečo, okurky, kapie, rajčatový protlak a dáme na 30 minut do trouby vyhřáté na 200°C.
Krok 3: Ke konci zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. K tomu podáváme rýži nebo houskový knedlík.
Zveřejněno 23. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cikánské zapečené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GvlQ
Moje poznámka
Cikánské zapečené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GvlQ
Nejnovější recepty
Plněná rajčata III
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty
Přidáno před 7 hodinami
Cottage s rajčátky
Přidáno před 7 hodinami
Hustá mrkvovo-rajčatová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Treska s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Rajčatovo-fazolová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínka se ztraceným vejcem a houbami
Sahula před 3 hodinami
Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Sahula před 3 hodinami
Krkovička s liškami
Sahula před 3 hodinami
Zvěřina s liškami a majoránkou
Sahula před 3 hodinami
Slaninové závitky s kuřecími játry
Sahula před 3 hodinami
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 6 hodinami
Cuketové karbanátky
pesmax před 6 hodinami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 6 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 7 hodinami
Tématické fráze:
cikánská vepřová pečeně,
ciganska pecene,
cikánská roštěná,
cikánská vepřová pečeně recept,
cikánská pečeně s vepřového masa,
hovězí maso recepty,
cigánská hovězí pečeně,
recept na cikánskou pečeni,
vepřová pečeně po cikánsku,
zapečené hovězí maso,
cikanske hovezí,
cigánská hovězí,
cikánská hovězí,
hovězí po cikánsku,
hovězí cikánská,
hovězí roštěná cikánská,
roštěná po cikánsku,
hovězi ciganska pečeně,
cikánská,
zapékané hovězí
Suroviny:
maso hovězí,
slanina,
sádlo,
cibule,
kapie červená,
kapie žlutá,
okurky sterilované,
lečo sterilované,
bobkový list,
pepř,
koření oregáno,
tymián,
sůl,
bujón,
protlak rajčatový,
mouka hladká
Komentáře (9)