Pečené maso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Nedělní oběd pro bohatýry se může skládat z pořádného kusu vepřového, knedlíků a podušeného zelí. Maso nakořeňte a nechte ho odležet. Pak teprve tepelně upravte. S voňavým zelíčkem a bramborovým knedlíkem to bude bašta.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 847 kJ / 2 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 189,47 g |
Tuky | 168,38 g |
Vláknina | 6,55 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 702 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 18,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček ořežeme od kůže a nakrájíme na tenčí plátky.
Krok 2: V misce smícháme olej, grilovací koření a 2 lžičky kmínu. Promícháme. V této směsi necháme bůček 1 hodinu odležet.
Krok 3: Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky a položíme na plech. Posypeme cibulí nakrájenou na proužky a česnekem nakrájeným na kolečka. Přidáme Masox, bujón, posypeme kmínem, zalijeme trochou oleje a vodou. Bůček vložíme do trouby na mřížku a pod to dáme plech s kotletami.
Krok 4: Pečeme podle zkušeností s vlastní troubou do změknutí. Poté bůček vyndáme a šťávu u kotlet zahustíme moukou. Krátce zapečeme.
Krok 5: Zelí: Pórek a jarní cibulku nakrájíme na jemno. Dáme do hrnce restovat s troškou oleje. Poté zasypeme lžící hladké mouky a promícháme. Vložíme zelí, které neproplachujeme. Promícháme, zalijeme trochou vody a vaříme asi 15 minut. Dosolíme a můžeme dosladit.
Zveřejněno 5. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené maso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyQk
Moje poznámka
Pečené maso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyQk
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 22 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 48 minutami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
chameleon před 1 hodinou
Cibulová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 11 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 12 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 13 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 16 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 17 hodinami
Tématické fráze:
kanci pecene se zelim,
pečené kančí maso se zelím,
pečená kančí kýta se zelím,
kančí kýta se zelím,
pečené maso se zelím,
kančí maso se zelim,
pecene kanci se zelim,
vepřové maso s červeným zelím,
kanci maso s knedlikem a zelim,
vepřové maso s bramborovým knedlíkem,
kančí pečeně se zelím a knedlíkem,
peceny kanec se zelim,
pečená kančí kýta a zeli,
vepřové s červeným zelím,
maso s bramborovým knedlíkem,
veprova pecene s cervenym zelim,
kančí pečeně se zelím recept,
kančí se zelím,
vepřová pečeně se zelím,
kančí s knedlíkem a se zelím
Suroviny:
bůček,
kotleta,
cibule,
česnek,
kmín celý,
koření grilovací,
masox hovězí,
bujón zeleninový,
zelí kysané červené,
cibulka jarní,
pórek,
olej,
mouka hladká,
sůl,
cukr
Komentáře (7)