Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vylepšená celerová polévka s knedlíčkama

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2,5 litru

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 877 kJ /
449 kcal
Bílkoviny28,31 g
Tuky17,06 g
Vláknina32,51 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 4,04 g
Sůl9,85 g
Sacharidy31,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celer a mrkev si očistíme a nastrouháme na větší slzičky, cibulku na menší kousky a dáme jí osmahnout na kousek másla a přidáme nastrouhanou zeleninu, kterou taky osmahneme. Přidáme zeleninový vývar, vegetu a potom dosolíme bude-li třeba. Krok 2: Na knedlíčky si rozšleháme vajíčka, která trochu prosolíme, přidáme petrželku + libeček nadrobno krájené, přidáme sodu, rozpuštěné máslo, promícháme a pak nasypeme krupičku kolik jí bude třeba. Krok 3: Knedlíčky nesmí být tvrdé ani řídké, to by se rozvařily, musí být tak akorát a zavaříme v polévce tak 15-20 minut. Polévku dozdobíme něčím zeleným a na talíři na horkou polévku nastrouháme nivu.

Zveřejněno 25. 3. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Celerovku zná každý, a takhle to byl nápad, co mě napadl a byla moc dobrá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYj5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYj5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bibi,tak polévečky my můžeme:-p:-p:-p+1

:-*Další vymazlená bašta:-p+:yes:Foto je parádní:-8tak akorát k ochutnání:-K

Nikolas.J: já ti děkuji za kompliment, ale od krásných fotek jsou tu úplně jiní borci, já jsem jen takovej zlatej střed:-D

:yes:Bibi, ty máš fotky, to je báseň. I když celer tedy neeeemusím, bodíka si zasloužíš.;-)

jojojo:-p, to já můžu ..polívečky, plesniváka=mňamka:-p:yes:

Tématické fráze:
celerová polévka, celerová polévka recept, polévka celerová, knedličková polévka s celerem, hovězí polevka s knedlickama, celerová polévka top recepty, polévka celerová s krupicí, polévkové celerové knedličky, polévka celerová s, celerova polevka s vyvaru, celerové knedlíčky do vývaru, kolik vegety do vývaru, celerová polévka s mrkví a krupicí, recept celerova polévka, vyvar s knedlickama

Suroviny:
celer, mrkev, cibule, česnek, vývar zeleninový, vegeta, máslo, sůl, libeček, sýr niva, vejce, máslo, krupička, sůl, soda jedlá, petrželka, libeček

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu