

Rychlá podzimní zeleninová polévka s kuřecím masem
Suroviny cca 5
- 1,5 l vody
- 120 g kuřecího masa
- 450 g očistěné zeleniny (brambory, mrkev, celer, petržel, červená řepa, hlávkové zelí)
- trochu čerstvého libečku
- 25 g dětské krupičky
- sůl
- možno trošku domácí Vegety
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso z prsou nakrájíme na drobné kousky, vložíme do osolené vody a necháme zavařit. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, nakrájené zelí a nasekaný libeček. Kdo má domácí Vegetu, může trošku přidat. Necháme povařit, až zelenina změkne. Netrvá to dlouho.
Nakonec za stálého prošlehávání metličkou do polévky vsypeme dětskou krupičku a pak za občasného promíchání chvíli mírným varem povaříme. Polévku ještě případně dochutíme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Rychlá a obyčejná polévka z dostupné zeleniny s kouskem kuřecího masa. Nazvala bych ji i dietní.
Místo kuřecích prsou se dá použít i stehenní maso, to bych ale před přidáním zeleniny chvilku povařila. Místo čerstvého masa se dá použít k přípravě polévky třeba kuřecí vývar ze skeletů s troškou obraného masa, které se dá do polévky nakonec.
Někdo se bojí, aby se mu neudělaly při zaváření krupičky žmolky, může krupičku promíchat s troškou vody a do polévky za stálého míchání vlít.