Rychlá podzimní zeleninová polévka s kuřecím masem

Suroviny cca 5

1,5 l vody
120 g kuřecího masa
450 g očistěné zeleniny (brambory, mrkev, celer, petržel, červená řepa, hlávkové zelí)
trochu čerstvého libečku
25 g dětské krupičky
sůl
možno trošku domácí Vegety

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso z prsou nakrájíme na drobné kousky, vložíme do osolené vody a necháme zavařit. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, nakrájené zelí a nasekaný libeček. Kdo má domácí Vegetu, může trošku přidat. Necháme povařit, až zelenina změkne. Netrvá to dlouho.

  2. Nakonec za stálého prošlehávání metličkou do polévky vsypeme dětskou krupičku a pak za občasného promíchání chvíli mírným varem povaříme. Polévku ještě případně dochutíme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Rychlá a obyčejná polévka z dostupné zeleniny s kouskem kuřecího masa. Nazvala bych ji i dietní.

Místo kuřecích prsou se dá použít i stehenní maso, to bych ale před přidáním zeleniny chvilku povařila. Místo čerstvého masa se dá použít k přípravě polévky třeba kuřecí vývar ze skeletů s troškou obraného masa, které se dá do polévky nakonec.

Někdo se bojí, aby se mu neudělaly při zaváření krupičky žmolky, může krupičku promíchat s troškou vody a do polévky za stálého míchání vlít.

Komentáře k receptu Rychlá podzimní zeleninová polévka s kuřecím masem