Obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem
Nevšední kombinace zpravidla zaručí úspěch. Vyhledáváte-li nové recepty, je pro vás tento jako stvořený. Kombinace hrušek, piva, perníkového koření a zázvoru je vskutku nevšední. Hotový koláč má krásnou strukturu a voní po karamelu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 417 kJ / 5 597 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,55 g |
Tuky | 254,22 g |
Vláknina | 52,30 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 2,56 g |
Sůl | 2,32 g |
Sacharidy | 708,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme hrušky. Oloupané a nakrájené na plátky je pokapeme citronem, aby nezhnědly. Na pánvi rozpustíme máslo a cukr. Jakmile začne cukr pěnit, přidáme hrušky, posypeme kořením a na mírném plamenu dusíme asi 10 minut.
Krok 2: Na těsto necháme spolu pivo a med v kastrůlku přejít varem, odstavíme a po částečném zchladnutí vmícháme sodu a necháme zcela zchladnout.
Krok 3: Vejce vyšleháme s cukrem, přilijeme olej a pivo a vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva a kořením. Přidáme oloupaný a nastrouhaný, nebo přes lis na česnek (vlákna zůstanou v lisu a do těsta tak dojde jen čistá dřeň) prolisovaný zázvor.
Krok 4: Malý pekáček nebo dortovou formu vyložíme papírem na pečení, na dno rozložíme hrušky (karamelizovanou šťávu z hrušek, která krásně zhoustla, necháme na dokončení), opatrně nalijeme těsto a upečeme v troubě vyhřáté na 170 °C.
Krok 5: Po zchladnutí opatrně otočíme dnem vzhůru, sloupneme papír na pečení a povrch ještě pokapeme odloženým karamelem.
Krok 6: Koláč je šťavnatý a velice chutný.
Zveřejněno 25. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvNv
Moje poznámka
Obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvNv
Nejnovější recepty
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 1 hodinou
Bylinkové pesto
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno 6. 5. 2025 13:33
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno 6. 5. 2025 12:40
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno 6. 5. 2025 10:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 2 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 2 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 2 hodinami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 2 hodinami
Carbonara špagety
Moanka před 2 hodinami
Rebarborový koláč s mandlemi, vločkami, kokosem a tvarohem
Moanka před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Moanka před 2 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Moanka před 2 hodinami
Jednohubky na párty
Moanka před 2 hodinami
Restovaná zelenina se žampiony a omáčkou
Moanka před 2 hodinami
Tématické fráze:
obrácený koláč z hrušek,
hruskovy kolac apetit,
hruškový koláč s karamelem,
hruskovo karamelovy kolac,
hruškový koláč s perníkem,
recepty s černým pivem,
obraceny kolac s hruskami,
moučníky s černým pivem,
obrácený koláč apetit,
stavnaty kolac,
hruškový koláč,
moučník s černým pivem,
buchta s cernym pivem,
hruškovy pivní rohlíky,
pivni hruškový koláč,
hruškový koláč perníkové koření,
obraceny kolac s karamelem,
koláče apetit 1 hruškový,
hruškový,
obraceny hrskovy koláč
Suroviny:
pivo černé,
med,
soda jedlá,
vejce,
cukr hnědý,
olej,
mouka špaldová hrubá,
mouka hladká,
sůl,
prášek do pečiva,
koření do perníku,
zázvor čerstvý,
hruška,
šťáva citronová,
cukr hnědý,
máslo,
koření do perníku
Komentáře (20)
Kamila: tak to máme stejný zdroj s Ona Dnes, přesně tuhle fotku mám v tom starém Apetitu. Ostatně jsem zdroj nezapřela, je to v poznámce
Spagi, teda takhle aktivní já ve čtvrt na čtyři ráno nejsem