Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šumperské vejce na 2 způsoby

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 549 kJ /
2 282 kcal
Bílkoviny196,57 g
Tuky162,74 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 2,00 g
Sodík 2,01 g
Sůl4,41 g
Sacharidy7,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso, vejce, hořčici, solamyl a koření dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Na mikroténový sáček potřený vodou z připraveného masa uděláme větší placky. Doprostřed dáme náplň ze salámu, okurky, papriky, cibule a vajíčka. Krok 2: Dobře spojíme k sobě a dáme na pekáč vymazaný troškou oleje nebo sádla. Povrch koulí potřeme hořčicí. Podlijeme troškou vody a na 180-190°C upečeme. Během pečení poléváme výpekem a podlijeme trochou vody, pokud se vypařila. Podáváme s bramborem. Krok 3: Vejce s tukovou blánou: postup na přípravu i pečení stejný, jenom koule nepotíráme na povrchu hořčicí, ale zabalíme do blány.

Zveřejněno 11. 4. 2011

Poznámka autorky eva hubova

Maso může péct i na pečícím papíru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gx4Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gx4Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

mňam:-p:-p+:yes::yes::yes:

Všem díky a Kadlíkovi dík za foto:-))na tom papíru opravdu zůstane šťáva jak píše Magdalenka...papír musí být ale i kolem boků směrem nahoru:-)

Nedalo mě to, a přidal jsem fotku "svých" vajec... Bohužel, nejsou v bláně. Ale jenom jako vzor, že toho "zoftíku" není nikdy dost...:-))

Tak a už vím, co udělám zítra :-) Právě mi donesl manžel mleté maso :-):yes:+11

hned bych si dala, s kaší i bez kaše :-p:yes:

Evi moc hezké:-*:yes:

Kadlik:tá šťávička ti ostane na tom papieri, ktorým vystelieš pekáčik. Ona nevsiakne. A ostane ti v podstate čisý pekáč. Ten papier je úžasný vynález, používam všade, pod všetko, čo pečiem a zapekám...
A recept je veľmi pekný.

božské papů...... jenom na tom pečícím papíru bych to nedělal.... mám rád, když je trošku šťávičky na polití brambůrek....:-8

Takový ptáček z mletého, že? Nebo taky vylepšená pštrosí vejce. Hezké to máš, Evi :-p:yes:

Taky dělám podobně, máme rádi:-p:yes:

Dělám úplně stejně,s bramborovu kaší - mňam:-D:yes:

Tématické fráze:
šumperské vajíčko, kadlíkovi recepty, sumperke vejce recepty, šumperský vepřový záviek, sunperske vejce recept, vejce v masové kouli, způsoby přípravy vajec, vejce, babicovy dobroty pštrosí vejce, zpúsob pŕípravy vajec, papirové blány u vejce, sumperske menu, šuperské vejce, vejce v blane, vejce zpusoby, kadlíkovi recepty cz, sumperke vajíčko, vajicka zpusoby priprav, vejce, hořčice, solamyl, zpusoby jak uvarit vejce

Suroviny:
maso mleté, vejce, solamyl, pepř mletý, kmín mletý, hořčice plnotučná, omáčka sojová, sůl, strouhanka, vejce, cibule, okurky sterilované, šunka, paprika čerstvá červená, hořčice, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu