Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová polévka na paprice

Hodnocení receptu je 4,9 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 985 kJ /
474 kcal
Bílkoviny6,84 g
Tuky30,83 g
Vláknina5,70 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy40,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostičky a vložíme ji do hrnce s rezehřátým sádlem, necháme ji zesklovatět. Přidáme očištěné a nakrájené houby, orestujeme je s cibulkou, zaprášíme hladkou moukou a mletou paprikou, promícháme a zalijeme vodou či vývarem. Rozmícháme dohladka, přidáme sůl, bobkový list a vaříme za občasného promíchání. Krok 2: Asi po 30 min. vložíme brambor nakrájený kostičky, necháme v polévce rozpustit sýr a vaříme, dokud nejsou kostičky brambory měkké. Krok 3: Po odstavení z ohně dochutíme bylinkami, dosolíme a můžeme i opepřit.

Zveřejněno 13. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1YAR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1YAR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsem uvařil. Vynikající polévka. Dal jsem do ní ještě trochu opečené slaniny. Mňam :-K:-K

Díky za recept. Konečně jsem mohl uvařit něco jiného, než je bílá houbová polévka nebo bramboračka s hodně houbami. Chutnala všem. ;-)

kuta1: děkuji za pochvalu:-K

Dnes jsem si vybrala tento recept,hlavně protože mám lesní houby, včera jsme něco málo donesli.;-)Ivulinko moc nám polévečka chutnala ;-)díky:yes:

ivulinka: zapomněla jsem ti Ivulinko dát fotku,že jsem jí opravdu dělala,tak to napravuji;-):yes:

Simona Skolakova: děkuji za ni, Simi:-K

janatka: děkuji za vyzkoušení a za fotečku, jsem ráda, že chutnalo:-K

Dobrá,dala jsem uzenou mletou papriku.:-p

Výborné. Sýr jsem neměl, tak jsem dal nakonec kysanou smetanu. Polévka byla perfektní a druhý den ještě lepší.-). Díky za recept.

Tahle polévka sklidila úspěch. Já sice houby nejím, ale vařila jsem ji pro rodinu a hrnec byl hned prázdný.:yes: Pouze jsem nepřidala sýr, protože ten mi v polévkách nemáme rádi. :-)

:-p to je nádhera:yes::yes::-K

Téhle polívečky jsem si vůbec nevšimla:-O:-//Vypadá a určitě i chutná báječně:-p:-K+1

Moc hezky vypadající polévačka:-p+:yes:

polévky tohoto tipu máme velmi rádi, tak velmi ráda vyzkouším recept:yes:

Ivulinko, zase báječná polívčička :yes::-D

Super polévka :-p +1:yes:

Mám vyzkoušeno a je jedním slovem FAMÓZNÍ!!!!!!!!!! Dcera nemá ráda houby, ale tady v té polévce jí to vůbec nevadí :-D Teď si jí dáváme ke svačince, prostě jsem nemohla odolat :-)

Ivi, nádhera! Ty Tvoje polívčičky. Rozhodně ukládám a vyzkouším. . . Mám namočenou cizrnu, dnes bude cizrnová. :-p:yes:+

Tohle vypadá moc dobře. Došly mi houby, ale zajedu k mamce a co nejdřív vyzkouším :yes:

pěkný receptík;-)+1:yes::-p

Mňááám :-p:yes:

A zase na červenou kartu - že já sem lezu :-D:-D;-):-p:yes::yes:

Mňam, to zítra vyzkouším :-)

Tahle polévka se mi moc líbí, polévky mám ráda snad všechny, ale pokud je takhle sametová a s houbami, je to jasný plus. +:yes::-p

Rebi, sýr by šel i s houbovou příchutí.

hmmm,v jednoduchosti je krása;-):yes:i fotka,taky krása:-K:-K:yes:
ten sýr bez příchutě:-?nebo třeba s houbovou nebo žampionovou příchutí..ten by asi šel,že;-):-?

Ahoj Ivulinko,krásná polévečka,uděluji ti bod:yes: a udělám ji těm mým žroutům někdy na oběd,ukládám:-K

Tématické fráze:
houbová polévka, houbová polévka recept, houbova polevka s paprikou, houbova paprikova polevka, houbová polévka ze zmražených hub, polévka ze zmrazených hub, houbova polevka cervena, papriková polévka s houbami, polévky recepty, houbova polevka s mletou paprikou, paprikova houbová polevka, houbová polévka/recept, polivka s houbami, recept houbová polívka, polévka s houbami, houbová papriková plévka, houbova polevka top recepty, polévka houbová, houbové polévka z paprikou, houbová polévka paprika

Suroviny:
voda, cibule, sádlo, mouka hladká, paprika sušená sladká, sůl, bobkový list, sýr tavený smetanový, pažitka, petrželka, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu