Suroviny
Porce: podle strávníků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 790 kJ / 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,23 g |
Tuky | 2,17 g |
Vláknina | 28,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 79 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 134,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře dáme uvařit do měkka – pomalým varem s přidaným celým pepřem, bobkovým listem a solí. Mělo by to po 40 minutách být dostatečně měkké. Po uvaření maso obereme z kostí a nakrájíme.
Krok 2: Meruňky namočíme do vody.
Krok 3: Na tuku lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, kari, protlak.
Krok 4: Vložíme obrané a pokrájené maso a pomalu pečlivě promícháme. Zalijeme stejným dílem vývaru z kuřete a bílým vínem – ale jen tak, aby bylo maso ponořené, ne výš!(proto se nedá odhadnout množství), přidáme plátky nakrájeného citronu, šťávu z citronu a dusíme 10 minut. Necháme zchladnout.
Krok 5: Mezitím si pečlivě vymícháme majonézu, aby byla hladká. Šlehačku vyšleháme do velmi pevné hmoty – proto musí být kvalitní!!!!
Krok 6: Meruňky propláchneme a zalijeme vývarem z kuřete přesně do výšky meruněk a rozmixujeme na hladké pyré.
Krok 7: Do zchlazené směsi vmícháme pyré, majonézu a šlehačku a opatrně, ale důlkladně smícháme. Dochutíme pepřem, solí a citronem.
Krok 8: Ideální je, nechat rozležet a vychladit. Na talíř nakrájíme okurku a na každé kolečko umístíme masovou směs. Chuť by měla být nakyslá, lehce pikantní a zároveň velmi jemná, žádná z ingrediencí nesmí vyčnívat.
Podáváme jako předkrm či studenou večeři apod.
Podáváme jako předkrm či studenou večeři apod.
Zveřejněno 30. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Korunovační kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PMBl
Moje poznámka
Korunovační kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PMBl
Nejnovější recepty
Zelenina po čínsku s hlívou a shitake
Přidáno před 14 hodinami
Ostružinové kousky s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Rychlá květáková polévka
Přidáno před 16 hodinami
Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Přidáno 10. 8. 2025 17:25:01
Kuřecí karbanátky se sýrem a květáková kaše (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 10. 8. 2025 17:24:11
Brambůrky z mikrovlnky
Přidáno 10. 8. 2025 14:52:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Klivan před 3 hodinami
Smažené cukety
Tajemnost před 5 hodinami
Zelené fazolky na slanince
cherst před 5 hodinami
Houbová smaženice
Sam.79 před 6 hodinami
Osvěžující melounové smoothie
Valis před 6 hodinami
Drobenkový koláč
Popelkaa před 7 hodinami
Mrkvové šátečky od Ivety
Hanis před 7 hodinami
Oříšková bábovka
Kattyy před 8 hodinami
Květákový mozeček
mcmiruska před 8 hodinami
Tématické fráze:
co uvařit z kuřete,
mazání na kuře,
korunovační salát,
coronation kure,
coronation chicken,
kuře královny alžběty,
kuře podle alžběty,
předkrm z kuřete,
korunovační kuře video recept,
coronation chicken recept,
couvarit z kuřete,
co uvařit -šlehačka maso,
co uvarit z kurat,
recept coronation chicken,
zajímavé kuře,
recept coronation,
kure a ovoce,
kuřecí korunovační salát,
korunovační kuřecí,
kuře coronation
Suroviny:
kuře,
bobkový list,
cibule,
koření kari,
pepř černý,
majonéza,
smetana ke šlehání,
protlak rajčatový,
meruňky sušené,
citron,
šťáva citronová,
cukr,
vývar kuřecí,
víno bílé,
sůl,
tuk,
okurka salátová
Komentáře (17)
Na radu cukrárov z Carrefouru kupujem trvanlivú, pretože tá musí obsahovať deklarovaný obsah tuku. Ešte nikdy sa mi nezrazila.
Určitě ochutnejte a vyfoťte!
chocolate: Děkuju za odkaz
http://www.slehacka-kunin.cz/
kralovna Alzbeta zivym dokazom!
A sakra, Lotyši vedou 2:1
Já chci vzorek!!!