Suroviny
Porce: podle strávníků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 790 kJ / 667 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,23 g |
| Tuky | 2,17 g |
| Vláknina | 28,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 79 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 134,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře dáme uvařit do měkka – pomalým varem s přidaným celým pepřem, bobkovým listem a solí. Mělo by to po 40 minutách být dostatečně měkké. Po uvaření maso obereme z kostí a nakrájíme.
Krok 2: Meruňky namočíme do vody.
Krok 3: Na tuku lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, kari, protlak.
Krok 4: Vložíme obrané a pokrájené maso a pomalu pečlivě promícháme. Zalijeme stejným dílem vývaru z kuřete a bílým vínem – ale jen tak, aby bylo maso ponořené, ne výš!(proto se nedá odhadnout množství), přidáme plátky nakrájeného citronu, šťávu z citronu a dusíme 10 minut. Necháme zchladnout.
Krok 5: Mezitím si pečlivě vymícháme majonézu, aby byla hladká. Šlehačku vyšleháme do velmi pevné hmoty – proto musí být kvalitní!!!!
Krok 6: Meruňky propláchneme a zalijeme vývarem z kuřete přesně do výšky meruněk a rozmixujeme na hladké pyré.
Krok 7: Do zchlazené směsi vmícháme pyré, majonézu a šlehačku a opatrně, ale důlkladně smícháme. Dochutíme pepřem, solí a citronem.
Krok 8: Ideální je, nechat rozležet a vychladit. Na talíř nakrájíme okurku a na každé kolečko umístíme masovou směs. Chuť by měla být nakyslá, lehce pikantní a zároveň velmi jemná, žádná z ingrediencí nesmí vyčnívat.
Podáváme jako předkrm či studenou večeři apod.
Podáváme jako předkrm či studenou večeři apod.
Zveřejněno 30. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Korunovační kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PMBl
Moje poznámka
Korunovační kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PMBl
Nejnovější recepty
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 1 hodinou
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 2 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí mleté kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátové palačinky
ntmin16 před 1 hodinou
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
spinner před 1 hodinou
Debrecínská hrachová polévka
PetrM před 1 hodinou
Salát s jahodami a balsamicem
Dasaja před 1 hodinou
Kuřecí karbanátky
Dasaja před 1 hodinou
Mraky podle mojí maminky
SimonkaMona před 2 hodinami
Karlovarský knedlík
Zemoska před 2 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
lunav1 před 2 hodinami
Koprová polévka
Adeline před 2 hodinami
Tvarohová bábovka (vláčná)
Podry před 5 hodinami
Tématické fráze:
co uvařit z kuřete,
mazání na kuře,
korunovační salát,
coronation kure,
coronation chicken,
kuře královny alžběty,
kuře podle alžběty,
předkrm z kuřete,
korunovační kuře video recept,
coronation chicken recept,
couvarit z kuřete,
co uvařit -šlehačka maso,
co uvarit z kurat,
recept coronation chicken,
zajímavé kuře,
recept coronation,
kure a ovoce,
kuřecí korunovační salát,
korunovační kuřecí,
kuře coronation
Suroviny:
kuře,
bobkový list,
cibule,
koření kari,
pepř černý,
majonéza,
smetana ke šlehání,
protlak rajčatový,
meruňky sušené,
citron,
šťáva citronová,
cukr,
vývar kuřecí,
víno bílé,
sůl,
tuk,
okurka salátová
Komentáře (17)
Na radu cukrárov z Carrefouru kupujem trvanlivú, pretože tá musí obsahovať deklarovaný obsah tuku. Ešte nikdy sa mi nezrazila.
Určitě ochutnejte a vyfoťte!
chocolate: Děkuju za odkaz
http://www.slehacka-kunin.cz/
kralovna Alzbeta zivym dokazom!
A sakra, Lotyši vedou 2:1
Já chci vzorek!!!