Jahodová charlotta
Charlotta se skládá z nadýchaného piškotového korpusu, lahodného krému a je plný jahod. Na pohled dort vypadá nádherně díky obložení z cukrářských piškotů. Vaše blízké určitě potěší.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 015 kJ / 2 394 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,08 g |
Tuky | 71,36 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 718 mg |
Sůl | 2,22 g |
Sacharidy | 359,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Troubu zapneme na 170 °C.
Krok 2: Žloutky ušleháme s cukry do pěny. Ke konci šlehání opatrně přimícháváme olej.
Krok 3: Do žloutkové pěny po částech zapracujeme hladkou mouku promíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Nakonec opatrně zapracujeme sníh z bílků.
Krok 4: Piškot upečeme v kulaté dortové formě buď jako tři jednotlivé placky nebo najednou a po upečení korpus dvakrát prořízneme.
Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme na 170 °C zhruba 20 minut. Troubu 10-15 minut neotevíráme, aby piškot neklesl.
Krok 6: Z dobře vychlazených smetan ušleháme šlehačku, přidáme do ní zakysanou smetanu, mascarpone, jogurt a dle chuti dosladíme.
Krok 7: Polovinu krému dáme stranou a vmícháme do něj rozmačkané jahody.
Krok 8: Do obou krémů rozdělíme a vmícháme ztužovače, dle návodu na sáčku a necháme ztuhnout.
Krok 9: Korpus namažeme marmeládou, na to namažeme krém, přiklopíme dalším korpusem a postup opakujeme.
Krok 10: Dort obložíme cukrářskými piškoty (chce to asistenta) a opatrně stáhneme stuhou. Zdobíme dle fantazie.
Zveřejněno 16. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodová charlotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4kpk
Moje poznámka
Jahodová charlotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4kpk
Nejnovější recepty
Švestková nutella s karobem a melasou
Přidáno před 46 minutami
Borůvkový džem
Přidáno před 3 hodinami
Slaná roláda s mletým a cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Borůvkové palačinky s krémem
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová marmeláda
Přidáno před 18 hodinami
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Červená řepa
radbastim před 52 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
m.vanouskova@seznam.cz před 1 hodinou
Brambory zapečené s lilkem, cibulí a rajčaty
Pechova.veronika84 před 2 hodinami
Marmeláda z cukety
janatka před 3 hodinami
Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
Koubicka před 14 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
k.trojancova před 15 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
MamaHana před 16 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
MamaHana před 16 hodinami
Chutné vafle
Kubabuba14 před 16 hodinami
Sterilovaná rajčata na všechno
olivka před 17 hodinami
Tématické fráze:
dort charlotta,
dort charlotta recept,
charlotta dort,
ovocná charlotta,
dort charlota,
dort charlotte,
charlotte dort,
charlota dort,
dort charlotte recept,
rychlá jahodová charlotta,
ovocná charlota,
charlotta dort recept,
marmeláda z jahod,
jahodová šarlota,
krém z mascarpone,
recept dort charlotta,
jahodová placka,
dort s mascarpone,
jahodová charllota,
mascarpone co to je
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
olej,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
mascarpone,
jogurt bílý,
jahody čerstvé,
cukr,
ztužovač želatinový,
jahody,
jahodová marmeláda,
želé cukrářské,
piškoty cukrářské
Komentáře (15)