Jemná polévka s chutí pečených brambor
Krémová, hustá polévka, ve které dominuje chuť na másle opečených brambor. Dle chuti můžete přidat sušené houby či zeleninu a podávat s opečeným toustem či krutony. Tato polévka je důkazem toho, že v jednoduchosti je krása.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 518 kJ / 841 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,73 g |
| Tuky | 5,21 g |
| Vláknina | 22,09 g |
| Cholesterol | 1 mg |
| Sodík | 733 mg |
| Sůl | 1,82 g |
| Sacharidy | 164,73 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemná polévka s chutí pečených brambor
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gx1j
Moje poznámka
Jemná polévka s chutí pečených brambor
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gx1j
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 11 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 17 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 7 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 8 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 10 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 10 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 11 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 11 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 11 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 12 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 12 hodinami
Tématické fráze:
polévka z pečené zeleniny,
brambory recepty,
pečená houbová polévka,
pečené brambory,
krém z pečených brambor,
bramborová polévka s houbami,
frankfurtská polévka recept kuchař ví,
pečené brambory ve slupce nové,
recepty z brambor,
polévka brambory,
recept polévka s brambory,
jídla z bramobor,
bramboracka z pecenych brambor,
polévka z brambor,
zmrazena zelenina do pecenych brambor,
nazev jemna polevka,
jemná jídla,
polévka z pečených bramobor,
1/4 z 250g,
gabi zelenina
Suroviny:
brambory,
máslo,
bujón,
sůl,
pepř mletý,
houby sušené,
sušená zelenina
Komentáře (31)
Jinak gramáž másla jsem zblbla, protože jsem nejdřív myslela že každý ví že myslím čtvrtku z klasické kostky a pak špatně napsala 500g.
A pokud by se vám celý postup jídla nechtěl dělat,tak ho prostě nedělejte.Já vás nepřijdu doma kontrolovat, jestli jste ji udělala k nedělnímu obědu
Klasickou kostku másla u nás prodávají 250g a říká se jí čtvrtka másla, protože je to čtvrtina z kila. Polovina z klasické kostky másla je 125g a říká se jí osmička másla, protože je to osmina z kila...
sušená zelenina nebo sušené houby - nemusí být? a co čerstvá? Nebo zmražená? Nebo konzervovaná?
bazírujete na blbosti.Když je to v kategorii polévky a ingredience tomu též nasvědčují, tak těžko je to zaměnitelné s bábovkou.Nebuďte hnidopich
viz zde http://www.toprecepty.cz/recept/6555-jablka-v-zupa...
Tu zeleninu i houby - taky někdo nemusí pochopit, že je třeba to vařit, jak už se zmiňuje níže Maris - recept přece dáváš pro široký okruh, tak se musíš snažit, aby to bylo jasné každému
Maris: když budetete hodně míchat, tak se vám opečou.Mě se to vždy povedlo.
Ale já třeba na 3l hrnec dám přibližně 1kg brambor