Likérové špičky
Likérové špičky jsou jedním z těch zákusků, pro které si rádi zajdeme do cukrárny. Pokud jste alespoň trochu zruční, zvládnete si je připravit i doma. Jako základna bohatě postačí piškoty. A nezapomeňte na pořádnou dávku koňaku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 384 kJ / 5 589 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,50 g |
Tuky | 428,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 340,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hmotu na špičky vytvoříme řádným vyšleháním změklého tuku s moučkovým cukrem. Následně přidáme kakao, rum a znova prošleháme.
Krok 2: Pak hmotu natahujeme speciální špičkou (lze koupit v cukrářských potřebách). Na piškoty se hodí malá špička.
Krok 3: Piškoty potřeme čokoládovou polevou, naneseme hmotu na špičky a ty naplníme vaječným koňakem. Pak je uzavřeme krémem a dáme do chladu ztuhnout.
Krok 4: Pak namáčíme v čokoládové polevě.
Zveřejněno 31. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Likérové špičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2R8z
Moje poznámka
Likérové špičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2R8z
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 1 hodinou
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 3 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 3 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 3 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 3 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 3 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 4 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 5 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 5 hodinami
Tématické fráze:
špičky recept,
spicky,
recept na špičky,
domaci spicky,
spicka recept,
špička,
vyroba likerovych spicek,
malátkovi,
recept špičky,
cukrářské potřeby malátkovi,
forma na špičky,
konakove spice recept,
trubička na špičky,
recept na špičku,
koňaková špička výroba recept,
výroba špiček,
koňakové špičky,
malátkovi e shop,
špičky recepty,
recept špička
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
rum,
koňak vaječný,
piškoty,
poleva čokoládová
Komentáře (49)
Vím, že na nechuti náplně to nic nezmění
LIDKA:
Že "chutnají líp jak ty z cukrárny"?
No bodejť by neééé, když do těch kupovaných se (povětšinou) krém dělá z van. pudinku, cukru a rumové tresti
dávam bodík za jednoduchý a věřim že chutný recept
www.cukrar-shop.wbs.cz/Likerove_spicky.html
Na špičky mám jiný recept, chutnají jako kupované...kdysi jsme je zkoušeli se 100% tukem, ale není to ono, zdálo se nám, jako by se tuk "táhl" po patře. Dáváme místo něj máslo.