Suroviny
Porce: přiměřeně
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 327 kJ / 78 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,10 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mražáku jsem vyštrachal posledního karáska, asi kilového, a pár kousků menšího tolstolobika (ještě nebyl tučný). Po rozmražení jsem posolil, pokapal citronem a nechal odležet. Pak vysušil, do misky dal asi 4 lžíce hladké mouky, a do ní přiměřeně pepře, mleté pálivé papriky, drceného tymiánu... V této směsi jsem všechny ryby obalil, naskládal na plech, posypal sušenou zelenou kadeřavou petrželkou. Na pánvi mi zbylo trošičku sádla z opečené krkovice, rozmíchal jsem v něm kávovou lžičku česnekové pasty, a tímto podlil. Dal do trouby.
Krok 2: Očistil jsem dvě velké brambory, nakrájel je asi na necelý centimetr silné plátky. Ty jsem naskládal na druhý plech, nasucho, jenom posolil, kmín, tymián, pepř a dal taky do trouby. Vlezou se mě do ní oba plechy naráz. Při kontrole opečení ryb jsem pod brambory hodil maličký oříšek másla. No a že těch pečených brambor bylo pro dva málo, ohřál jsem ještě zbyteček vařených brambor z předchozího dne. Na zahrádečce narval hrst ředkviček, přikrojil trošku salátovky okurky... Vím, že nic moc, ale večeře s dcerou na terase, při západu slunce a meruňkovicí vlastní výroby ročník 1999, to byla moc dobrá...
Zveřejněno 23. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkova pečená rybička s brambůrkama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3YRp
Moje poznámka
Kadlíkova pečená rybička s brambůrkama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3YRp
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 2 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 7 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 8 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 1 hodinou
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 2 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 2 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 2 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 2 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 2 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 5 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 5 hodinami
Tématické fráze:
pečeny karas,
karas priprava,
karas pečený,
příprava tolstolobika,
pečené malé rybičky,
karas recepty,
ribičky k večeři,
rybičky večeře,
recept karas,
recept na tolstolobika,
jak na tolstolobika,
recepty z karase,
karas v tomatě,
výroba olejovek z ryb,
výborná rybička,
rybičky pečeně,
recepty na pripravu tolstolobika,
ryba tolstolobik pečený v troubě na plechu,
sušené rybičky v soli,
www recepty z karase
Suroviny:
karas,
tolstolobik,
mouka hladká,
sůl,
citron,
paprika sušená pálivá,
chilli,
pepř,
tymián,
petrželka sušená,
brambory,
brambory,
sůl,
pepř,
sádlo,
tymián,
máslo,
okurka salátová,
ředkvičky
Komentáře (9)