Losos se sýrovo-koprovou omáčkou
Filety z lososa se smetanovo-sýrovou omáčkou s čerstvým koprem spolu skvěle ladí. Aroma omáčce dodá ještě třený česnek. Když přidáme bramborovou přílohu v podobě pečených či vařených brambor, získáme lahodný oběd.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 429 kJ / 1 298 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 132,83 g |
| Tuky | 79,89 g |
| Vláknina | 0,98 g |
| Cholesterol | 440 mg |
| Sodík | 712 mg |
| Sůl | 1,73 g |
| Sacharidy | 11,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu a necháme předehřát na 180 °C. Připravíme zapékací misku a její dno lehce vymažeme lžičkou másla.
Krok 2: Filety lososa očistíme, omyjeme a osušíme kuchyňskou nebo papírovou utěrkou. Maso osolíme.
Krok 3: Filety lososa dáme do zapékací misky a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C s horkým vzduchem. Pečeme 20 minut.
Krok 4: Mezitím připravíme omáčku: Čerstvý kopr nasekáme nadrobno. Tvrdý sýr pokrájíme na kostičky. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme sýr Philadelphia, tvrdý sýr a nasekaný kopr.
Krok 5: Česnek očistíme, nasekáme nadrobno a utřeme do pasty.
Krok 6: Jakmile začne smetanová směs vařit přidáme utřený česnek a lžičku másla na zjemnění. Dochutíme solí nebo zeleninovým bujonem.
Krok 7: Filety lososa vyndáme, slijeme přebytečnou vodu a přelijeme je připravenou omáčkou.
Krok 8: Vrátíme do trouby, teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme ještě 10 minut.
Krok 9: Podáváme s pečeným nebo vařeným bramborem.
Zveřejněno 5. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos se sýrovo-koprovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KA8M
Moje poznámka
Losos se sýrovo-koprovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KA8M
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 12 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 19 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 6 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 6 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 6 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 7 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 8 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 8 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 9 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 10 hodinami
Tématické fráze:
losos se sýrovou omáčkou,
omáčka k lososu,
sýrová omáčka k lososu,
omáčka k lososovi,
sýrová omáčka na lososa,
koprová omáčka k rybě,
losos s omáčkou,
omáčky k lososu,
losos v syrove omacce,
losos v koprové omáčce,
sýrová omáčka s koprem,
recepty losos se sýrovou omáčkou,
losos s koprem,
koprová omáčka k lososovi,
filet losos se syrovou omáčkou,
omáčka k pečenému lososu,
koprova zalivka na lososa,
koprová zálivka,
omáčka s koprem k lososu,
recepty losos s koprem
Suroviny:
losos,
smetana,
sýr philadelphia,
sýr tvrdý,
máslo,
kopr čerstvý,
česnek,
sůl
Komentáře (19)
Nemyslím, že by jakýkoli recept byl gastr.tragedie - neb chutnal minimálně tomu, kdo ho sem dal, pokud je to pro tebe tragické, nevař ho
Mně osobně se líbí i nepřeplácaný talíř.Je to příjemné a elegantní jídlo.
Nejen mražený losos / proč ne čerstvý / kombinace ryby, sýra a ještě kopru to snad ne.
Dobrou chuť Karel
Akorát těch 30 minut mi pro filety přijde jako kremace, lososovi stačí k úplnému propečení polovina.Jinak hezký recept.
jinak