Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 853 kJ / 2 833 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 152,01 g |
| Tuky | 203,94 g |
| Vláknina | 33,85 g |
| Cholesterol | 1,62 g |
| Sodík | 8,44 g |
| Sůl | 20,75 g |
| Sacharidy | 82,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí povaříme s kmínem a důkladně ho vycedíme.
Krok 2: Do kastrolu si dáme trochu oleje, dáme nakrájenou slaninu, osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do zelí.
Krok 3: Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme do něj 2 vejce a mouku a promícháme.
Krok 4: Lehce vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč pak naplníme polovinou zelí, na něj navrstvíme směs z mletého masa a na něj zbylou vrstvu zelí a v předehřáté troubě zapékáme asi 25 minut.
Krok 5: Zbylá 3 vejce rozšleháme s mlékem a paprikou a po dokončení pečící doby zalijeme zelí v pekáči a dopečeme ještě 5 minut.
Zveřejněno 9. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uherské zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2GW1
Moje poznámka
Uherské zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2GW1
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 17 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 18 hodinami
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno 28. 10. 2025 22:38:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 7 hodinami
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 9 hodinami
Makovec IV.
Jandulka18 před 9 hodinami
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 9 hodinami
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 10 hodinami
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 11 hodinami
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 12 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 13 hodinami
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 15 hodinami
Tématické fráze:
co ze zbytkem červeného zelí,
co se zbytkem červeného zelí,
vietnamské recepty top recepty,
zelí recept,
zapékané uherské zelí,
uherské recepty,
babicovy dobroty recepty kološvarské zelí,
uherske zeli s mletým masem,
co se zbytkem zeli,
co se zbytky zelí,
babicovy recepty zapékané mleté maso se zelím,
babicovy zelí,
kolosvarske zeli babicovy dobroty,
kure na uherskem zeli,
dokončení zelí při vaření,
uherská mouka
Suroviny:
zelí kysané,
maso mleté,
sůl,
pepř,
kmín mletý,
olej,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
cibule,
slanina anglická,
strouhanka
Komentáře (10)