Kapr na medu
Medová marináda se hojně využívá k nakládání různých druhů mas. Nemusíte se bát ji použít i na kapra. Med dodá masu zajímavou a jemnou chuť a maso je krásně měkké a šťavnaté. Nejvhodnější přílohou jsou různě upravené brambory.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 929 kJ / 461 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,16 g |
Tuky | 16,61 g |
Vláknina | 3,92 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 2,96 g |
Sůl | 7,00 g |
Sacharidy | 56,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin kromě másla uděláme marinádu a porce kapříka do ní vložíme, nejlépe přes noc, ale stačí na několik hodin.
Krok 2: Na druhý den marinádu slijeme do pekáčku a dáme do trouby zahřát.
Krok 3: Mezitím porce kapra zprudka opečeme z obou stran na másle a poté kapra i máslo přendáme do pekáče s rozehřátou marinádou.
Krok 4: Pečeme na 250 °C nejlépe horkým vzduchem asi 14 minut, v polovině kapra obrátíme. Podáváme s bramborovým salátem, opečenými nebo vařenými bramborami.
Zveřejněno 14. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr na medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7E5
Moje poznámka
Kapr na medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7E5
Nejnovější recepty
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 17 minutami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 1 hodinou
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 21 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno 18. 5. 2025 13:25
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 4 minutami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Papucel před 1 hodinou
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Lucinka85 před 2 hodinami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
kamilkamil před 2 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Koblížky jednotlamky (mini koblihy)
kucharka1 před 3 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
jarekpavlica před 3 hodinami
Tématické fráze:
kapr na medu,
kapr recept,
kapr v medu,
recepty kapr,
kapr recepty,
recept kapr na medu,
kapr na medu recept,
recepty z kapra,
kapr s medem,
úpravy kapra recepty,
ryba na medu,
recept na kapra,
kapri kostky na medu,
kapří kostky,
upravujeme kapra,
úprava kapra,
lkapr na medu,
lkapr na medu,
upravy kapra,
kapr na medu recepty
Suroviny:
kapr,
máslo,
omáčka sojová,
česnek,
víno bílé,
med,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (46)
S kaprem experimentuji ráda, hlavně poslední dobou, kdy mám dva zdroje - přímo z Otavy od tchána, který obnovil svou rybářskou vášeň a z farmářského trhu od majitelů sádek...
vypadá to úúúžasně,kapříka my moooc rádi..už letí do oblíbených
vyzkouším čo skvór
maris:Taková mírně pikantní, mírně nasládlá chuť okořeněná česnekem. Toho bych klidně příště dala více a rybku bych více osolila, ikdyž je tam sojovka. Já jsem rybovec, fakt mi to chutnalo, určitě by se to dalo ještě nějak přichutit nějakými bylinkami, ale popravdě, já se v nich moc nevyznám, tak je střílím od boku
Jani, jaké to bylo ? Já si nějak neumím představit rybu s medem, ale proč ne, že jo