Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí balíčky na špejli

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 624 kJ /
388 kcal
Bílkoviny8,04 g
Tuky16,36 g
Vláknina9,79 g
Cholesterol 10 mg
Sodík 4,98 g
Sůl11,60 g
Sacharidy32,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybí filety si prořízneme na větší plátky. Krok 2: V misce si smícháme najemno nastrouhanou kůru z půlky citronu (omytého), najemno nasekanou petrželku, olivový olej, sůl a šťávu ze čtvrtiny citronu. Krok 3: Touto směsí natřeme připravené filety, zavineme je do rolek( uzlíků) a zpevníme špejlemi. Krok 4: Do kastrolu si nalijeme vodu, přidáme nastrouhanou kůru z druhé poloviny citronu a šťávu ze zbylého citronu. Do kastrolku vložíme pařáček, položíme na něj rybí balíčky, hrnec zakryjeme čistou utěrkou (/i papírovou) a přiklopíme poklicí. Na sporáku přivedeme k varu, ztlumíme a na mírném ohni paříme asi 15 minut. Krok 5: V jiném hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní rýžové nudle a vaříme asi 2 min. Poté zcedíme a uchováme v teple. Krok 6: Mrkev, žampiony a pórek si nakrájíme na tenké plátky, cibuli na půlkolečka. Krok 7: Na širší pánvi si rozehřejeme olej, přidáme cibuli a mrkev a necháme pár minut restovat (mrkev začne pouštět barvu). Poté přidáme žampiony, lehce promícháme a vlijeme omáčky a víno. Necháme dojít k varu a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody. Přidáme pórek, promícháme, dochutíme dle potřeby a odstavíme z tepla. Omáčky má být jen troška a v ní křupavá zelenina. Krok 8: Na talíř dáme horké rýžové nudle, doprostřed dáme omáčku a nahoru položíme rybí balíčky.

Zveřejněno 20. 6. 2011

Poznámka autorky mirca75

Inspiraci jsem čerpala z časopisu Kuchyně, ale recept jsem si přizpůsobila našim chutím. Kdo chce, může si do omáčky přidat kousek feferonky.

Jídlo bylo šťavnaté, chutné, lehké a přitom krásně zasytilo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí balíčky na špejli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oA6j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí balíčky na špejli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oA6j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mě komplexy nechytají;-), já si umím přiznat, že na takovou krásu holt nemám.A Mirča je umělec:yes:.

Pri takýchto fotkách ma chytajú komplexy...
:yes:

:-KMirko, tvoje fotky jsou př:yes::yes:+krásné

:-*Nádherné všechno;-)recept i dokumentace:-p+9:yes::-K

:-p krása:yes: recept i fotky:-K

Opět krásný recept;-):yes: Miruš, chtěla bych se u Tebe stravovat:-*

krásné foto:-K:-K:yes::yes:

Krásný recept a nádherné foto.Rybí omáčku mám ráda od Thai Pride.:yes:

;-):-p Pěkné a zdravé, moc prima a hm, dala bych si jeje:yes:

Smažených ryb je tu přehršel, ale rybu na páře jsem už dlouho neviděla. Bodík za krásný, barevný a zdravý recept :yes::-K.

mirco - krásný recept i krásné fotky:yes::-p+

Dneska je to samá rybka, Mirko, moc hezké.

Jo, máme stejnou, takže je i v Kaufu!!!:-p

Spagetko:-) mám Fish Sauce od VITASIA - nabídka z Lidlu. Rybí omáčku mám ráda, ale dávám si jí méně, než bývá napsáno v receptu. Je na mě dost výrazně voňavá ... , ale ráda s ní pracuju;-).

Krásný recept,taky jsem dneska dělala rybku a fotky jsou nádherné:-p:yes:

Já to zkusím z jiné ryby, ale už to vidím ;-):-p:yes:
Láká mě ta rybí omáčka, už ji mám, ještě jsem nezkusila, Mirko, jakou máš značku?

Tématické fráze:
vitasia, vitasia thai, kdy přidat rybi omáčku do pokrmu, zdravé rybí mám ráda recepty, z ceho jsou rybi ocka, zapekana rybi očka, rybka na spejli, recept na rybí očka z bílé ryby, rybi omačka thai pride, rybí omáčka thai pride recepty, vitasia smes, recept s fish sauce, fish sauce recept, rybi uzliky, rybí omáčka vitasia, co je omáčka thai pridé, recepty z rybi omáčky thai, vitasia.cz, vitasia thai sauce recept, jak připravit vitasia

Suroviny:
filet z ryb, citron, sůl, olej olivový, petrželka, olej olivový, cibule, mrkev, žampióny, pórek, omáčka sojová, omáčka rybí, víno bílé suché, solamyl, nudle rýžové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu