Postup přípravy
Krok 1: Uvařit zvlášť rýži (může se uvařit jen se solí nebo i třeba se zel.bujonem), zelí si procedit.
Krok 2: Na pánvi orestovat na cibuli ml.maso, přidat klobásu.
Krok 3: Okořenit dle chuti (sůl, pepř, koření na ml. maso... ml. sl. papriku....), podlít trošičkou vody a lehce podusit.
Krok 4: Do zapékací mísy dát vrstvu zelí, na to vrstvu rýže, na to všechno maso, na to zase vrstvu rýže a nakonec vrstvu zelí.
Krok 5: Zalít to smetanou a lehce přimáčknout.
Krok 6: Dát zapéct na 20-30min. zakryté a pak ještě 15-20min. odkryté, aby se odpařila trochu ta smetana a udělal se zlatavý povrch.
Čas podle toho, jak ti peče trouba, docela dost syté.
Čas podle toho, jak ti peče trouba, docela dost syté.
Zveřejněno 24. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koložvárské zelí od Moniky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJl1
Moje poznámka
Koložvárské zelí od Moniky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJl1
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 7 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 8 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 3 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 5 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 5 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 6 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 6 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 6 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 7 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 8 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 9 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 9 hodinami
Tématické fráze:
kološvárské zelí na madarsky zpusob recept,
koložvárské zelí,
zakysane zeli,
kološvár,
kolozsvárské zelí,
koložvár,
monika z kopečku,
koložvarske zeli recept,
koložvárské,
mlete maso s rýží a zelím,
mleté maso kolosvar,
recept mleté maso,sl.zelí,
zelí s rýží,
štýrské zelí,
mleté zelí ryze,
zelí mleté maso rýže recept,
ryze zeli mlete maso recepty,
domácí zakysané zelí,
koložvárské pečené zelí,
kolozsvár recept
Suroviny:
zelí sterilované,
maso mleté,
cibule,
rýže,
smetana,
klobása
Komentáře (15)
Na dno dávám propláchnuté a trochu vyždímané kysané zelí, pak na zelí kolečka nakrájené uzené klobásky, pak na klobásku udušenou a dobře ochucenou rýži (žádná rýže ze sáčku) a pak udušené vepřové maso na způsob guláše.