Postup přípravy
Krok 1: Uvařit zvlášť rýži (může se uvařit jen se solí nebo i třeba se zel.bujonem), zelí si procedit.
Krok 2: Na pánvi orestovat na cibuli ml.maso, přidat klobásu.
Krok 3: Okořenit dle chuti (sůl, pepř, koření na ml. maso... ml. sl. papriku....), podlít trošičkou vody a lehce podusit.
Krok 4: Do zapékací mísy dát vrstvu zelí, na to vrstvu rýže, na to všechno maso, na to zase vrstvu rýže a nakonec vrstvu zelí.
Krok 5: Zalít to smetanou a lehce přimáčknout.
Krok 6: Dát zapéct na 20-30min. zakryté a pak ještě 15-20min. odkryté, aby se odpařila trochu ta smetana a udělal se zlatavý povrch.
Čas podle toho, jak ti peče trouba, docela dost syté.
Čas podle toho, jak ti peče trouba, docela dost syté.
Zveřejněno 24. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koložvárské zelí od Moniky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJl1
Moje poznámka
Koložvárské zelí od Moniky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJl1
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 23 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 23 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 7 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 8 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 9 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 9 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 9 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 9 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 10 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 10 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 11 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 11 hodinami
Tématické fráze:
kološvárské zelí na madarsky zpusob recept,
koložvárské zelí,
zakysane zeli,
kološvár,
kolozsvárské zelí,
koložvár,
monika z kopečku,
koložvarske zeli recept,
koložvárské,
mlete maso s rýží a zelím,
mleté maso kolosvar,
recept mleté maso,sl.zelí,
zelí s rýží,
štýrské zelí,
mleté zelí ryze,
zelí mleté maso rýže recept,
ryze zeli mlete maso recepty,
domácí zakysané zelí,
koložvárské pečené zelí,
kolozsvár recept
Suroviny:
zelí sterilované,
maso mleté,
cibule,
rýže,
smetana,
klobása
Komentáře (14)
Na dno dávám propláchnuté a trochu vyždímané kysané zelí, pak na zelí kolečka nakrájené uzené klobásky, pak na klobásku udušenou a dobře ochucenou rýži (žádná rýže ze sáčku) a pak udušené vepřové maso na způsob guláše.