Snadná, rychlá rajská s kuřecím masem
Tuto rajskou omáčku připravíme z rajského protlaku a hovězího vývaru. K dochucení použijeme bobkový list, nové koření, pepř a skořici. Hovězí maso nahradíme kuřecími řízky a díky tomu připravíme rajskou mnohem rychleji.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 679 kJ / 1 835 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 333,12 g | 
| Tuky | 45,12 g | 
| Vláknina | 0,90 g | 
| Cholesterol | 821 mg | 
| Sodík | 779 mg | 
| Sůl | 1,96 g | 
| Sacharidy | 23,75 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Každý řízek rozkrájíme asi na pět proužků. V kastrůlku nebo hlubší pánvi zahřejeme máslo a olivový olej a asi deset minut kuřecí maso opékáme.
	Krok 2: Maso posuneme na kraj, výpek zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova a zalijeme horkým vývarem.
	Krok 3: Prošleháme, přidáme rajský protlak a koření a pro začátek kostku cukru a lžičku octa. Zmírníme teplotu na minimum a dvacet minut zvolna dusíme. Hlídáme a občas promícháme, případně dolijeme trochu horkého vývaru.
	Krok 4: Hotovou omáčku doladíme solí, octem a cukrem podle chuti a vyjmeme celou skořici, nové koření, bobkový list a pepř.
	Krok 5: Podáváme s těstovinami, které jsme mezitím připravili podle návodu na obalu.
Zveřejněno 25. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Snadná, rychlá rajská s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m780
Moje poznámka
					
				
Snadná, rychlá rajská s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m780
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 52 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 18 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 19 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 23 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 53 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							rajská omáčka s kuřecím masem, 
						
						
							rajska omacka s kurecim, 
						
						
							rychlá a snadná večeře, 
						
						
							rajská s kuřecím, 
						
						
							rychlá večeře s masem, 
						
						
							kureci rajska, 
						
						
							snadná rajská omáčka, 
						
						
							rychlá a snadná jídla, 
						
						
							kuřecí maso recepty, 
						
						
							recepty kuřecí maso, 
						
						
							snadné a rychlé večeře, 
						
						
							rajská polévka s kurecim masem, 
						
						
							snadná večeře, 
						
						
							rychlá omáčka s kuřecím masem, 
						
						
							večeře s kurecim masem, 
						
						
							rajská omáčka z kuřecího masa, 
						
						
							rajská z kuřecího masa, 
						
						
							kuřecí maso, 
						
						
							rychlá večeře z kuřeciho masa, 
						
						
							rychla  omačka   ke   kuřeti
						
					
						Suroviny:
						
							prsa kuřecí, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							vývar hovězí, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							skořice celá, 
						
						
							ocet, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (22)
Zkuste místo kuřecího použít mleté maso, ochuťte ho, udělejte z něj kuličky, opečte na pánvi a pak dovařte přímo v omáčce.Doba přípravy bude téměř stejná, stejně tak i příprava omáčky.
Těší mě to zejména, protože se snažím psát tak, aby to bylo pochopitelné a uvařil opravdu každý... Protože na svoje začátky jsem nezapomněla...
Ještě jednou děkuji.
etoile:to je velká pocta pro Eliz
Dávám Vám
Okamžitě Vás vkládám do oblíbených a všem ostatním kuchařkám říkám pá pá