Bavorské vdolečky
Vláčné vdolečky jsou sice bavorské, ale v Čechách jsou jako doma. S povidly a tvarohem tvoří sladkou vzpomínku na dětská léta a ušpiněný nos. Nejlepší jsou ještě čerstvé, těsně před vychladnutím.
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažného mléka dáme cukr a droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
Krok 2: Do mouky přidáme lžičku soli, promícháme a přidáme kvásek, případně ještě trochu mléka. Dále přidáme žloutek a rozpuštěné vlahé máslo. Vypracujeme těsto tak, aby se nám nelepilo na vařečku. Těsto ještě necháme v míse pod utěrkou kynout asi hodinu.
Krok 3: Poté těsto rozválíme na tloušťku 1–1,5 cm, vykrajujeme kolečka (např. skleničkou o průměru 6,5 cm), necháme je ještě asi 10 minut kynout.
Krok 4: Pak opatrně uděláme v těstě důlek a touto stranou vkládáme do rozehřátého oleje. Smažíme na oleji po obou stranách. Použijeme hrnec, do kterého nalijeme více oleje. Při smažení je hrnec uzavřený pokličkou. Lze použít i fritézu.
Krok 5: Smažíme několik minut dozlatova a odkádáme na talíř s papírovou utěrkou.
Krok 6: Před podáváním vdolečky naplníme.
Zveřejněno 28. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorské vdolečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yXkP
Moje poznámka
Bavorské vdolečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yXkP
Nejnovější recepty
Šunkoflekozelo
Přidáno před 2 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 3 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 5 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborný piškotový korpus na dorty
ZoeRumpikova před 41 minutami
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
tara23 před 1 hodinou
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Mish_Ellie před 2 hodinami
Vanilkové vafle
Merylas před 3 hodinami
Hamburská vepřová kýta
M_J_aeden před 3 hodinami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
kimlo před 3 hodinami
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 3 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Darina před 3 hodinami
Vepřové na houbách
Darina před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 5 hodinami
Tématické fráze:
bavorské vdolečky,
bavorské vdolky jednoduché,
bavorské vdolečky recept,
bavorské vdolečky maminčiny recepty,
bavorské vdolky,
recept na bavorske vdolecky,
české vdolky recept,
bavorské vdolky recept,
recept na bavorské vdolky,
bavorské vdolky z kynutého těsta,
vdolečky,
recept na jednoduche bavorske vdolecky,
bavorské vdolky smažené,
rychle bavorske vdolecky,
rychlé vdolečky,
vdolečky recept,
smažené vdolečky,
recept bavorske vdolecky,
recept na vdolečky,
recepty bavorské vdolečky
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
droždí čerstvé,
máslo,
cukr,
žloutek,
sůl,
tvaroh,
povidla švestková,
olej
Komentáře (34)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A přidala jsem dvě lžíce rumu do těsta
Takže již nikdy, zůstanu u osvedcenych receptu
Jak správně smažit koblihy, aby byly propečené a nebyly spálené? Video poradí
Takže nezbude nic jiného, než dělat pokusy a učit se vlastními chybami a nedostatky. Je škoda, že není možné se řídit uvedeným postupem "doslova"; začínajícím kuchařům tak vznikají problémy a nedůvěra v kvalitu receptů.
Jinak těsto úžasné, jen se po nich zaprášilo, příště dělám každopádně tenší.
Děkuji za jednoduchý a dobrý recept
přidávám bodík a obrázek