Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový koláč s drobenkou a mandlemi

Šťavnaté švestky zasazené do jemného mandlového těsta, navrch posypané praženými mandlemi. Tento koláč spojuje ovocnou svěžest s oříškovým aroma a potěší při každé příležitosti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

martina2105

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

Dortová forma o průměru 26 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 338 kJ /
3 905 kcal
Bílkoviny97,22 g
Tuky185,65 g
Vláknina49,36 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 275 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy436,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kulatou formu vymažeme po obvodu máslem a dno vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Troubu zapneme na 170 °C. Krok 3: Dobře vychlazené máslo, mleté mandle a cukr vymícháme v drobenku. Polovinu drobenky oddělíme a necháme zatím stranou. Krok 4: Ke zbylé drobence přidáme 140 g mouky, cironovou kůru a vytvoříme hladké těsto. Krok 5: Těsto dáme do formy a vtlačíme ho do dna i do stěn. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15-20 minut dozlata. Pak necháme malou chvíli chladnout. Krok 7: Z odložené drobenky odebereme několik lžic a necháme je stranou na závěrečný posyp. Krok 8: Do zbytku drobenky přidáme vejce, 25 g mouky, skořici, kypřicí pášek do pečiva a vymícháme těsto. Těsto nalejeme na předpečený korpus do formy. Krok 9: Navrch naskládáme polovinu švestek podélně pokrájených na čtvrtiny, pocukrujeme a posypeme skořicí. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Krok 10: Po 10 minutách pečení posypeme povrch koláče zbytkem švestek, pocukrujeme a posypeme skořicí. Pečeme dalších 10 minut. Krok 11: Po této době opět vyndáme z trouby, posypeme zbytkem drobenky a mandlovými lupínky a pečeme ještě 20 minut. Krok 12: Po rozkrojení může vnitřek lehce vytéct.

TIP: Švestkové moučníky - oblíbené recepty

Zveřejněno 20. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nY5W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nY5W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Škoda, že mi nerostou mandle na zahradě. 😁 Tohle musí být dobrota.

martina2105 19. 7. 2011 12:45
rebeka:jj me uz to taky napadlo;-)

martina2105:já ti do toho nechci kecat,ale tu poslední fotku bych dala jako hlavní:-K:-K

uz tu jsou i fota :-D:yes:

Tématické fráze:
svestkovy kolač, babicuv svestkovy kolac, koláč s drobenkou, švestkový koláč video, babicův švestkový koláč video, babicův koláč, švestkový koláč s madlemi, koláč s mandlemi, třešňový koláč s drobenkou video, drobenka na koláč video, hrníčkový švestkový koláč, švestkový koláč s mandelmi, švestkový dort s drobenkou, švestkový dort, švestkové koláče, švestkový koláč skořice mandlové lupínky, babicuv koláč s ovocem, babicuv rybízový koláč, švestkovo třešnový koláč, babicův švestkový

Suroviny:
máslo, cukr třtinový, mandle mleté, mouka hladká, kůra citronová, mouka hladká, vejce, skořice, kypřící prášek do pečiva, švestky, lupínky mandlové, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu