Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaninou protkaná kuřecí prsa v hořčičné šťávě

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 066 kJ /
1 689 kcal
Bílkoviny169,82 g
Tuky103,37 g
Vláknina8,34 g
Cholesterol 458 mg
Sodík 2,00 g
Sůl4,98 g
Sacharidy17,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme si troubu. Ze slaniny si uřízneme 4 špalíčky na prošpikování masa, zbytek nakrájíme na menší kostičky. Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky, česnek na plátky a půlky z obou paprik na větší kousky. Krok 2: Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, pokud máme i s hrudní kostí, tak ji vyřízneme a maso si upravíme na porce. Prso ve dvou částech nožem propíchneme a protáhneme připravenými špalíčky slaniny viz.foto. Krok 3: Na větší pánvi v rozpáleném oleji orestujeme slaninu společně s cibulí a česnekem asi 3 minutky, odhrneme bokem, přidáme maso a necháme z obou stran po 3 minutách zatáhnout. Krok 4: Vše z pánve přendáme do zapékací nádoby,posypeme paprikami a zalijeme kremžskou hořčicí, kterou jsme si rozmíchali v 1 dcl vody. Přiklopíme,vložíme do vyhřáté trouby a až začne obsah v nádobě vařit na plný výkon trouby pečeme 15 minut. Krok 5: Pak troubu ubereme na poloviční výkon a ještě 10 minut přikryté dopékáme. Potom troubu vypneme a do šťávy s masem přidáme máslo na zjemnění chuti. Krok 6: Na talíři posypeme čerstvými bylinkami. Podávala jsem s noky z těsta na špecle do kterého jsem přimíchala hrst nasekaných čerstvých bylinek. Hodila by se také bramborová kaše.

Zveřejněno 15. 7. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

http://www.toprecepty.cz/recept/4231-specle-noky-s...

Dnes jsem původně chtěla dělat podle tejaji prsíčka na víně,ale manžel mi koupil krásné papriky a místo krájené anglické gazdovskou v celku.A aby mi zbyteček kremžské nezavazel v lednici,dala jsem vše dohromady a měli jsme dobrou baštu:-)

Pro ty kteří nemají troubu a chtěli by něco takového,nebo podobného uvařit,postup stejný,až do zatažení-orestování masa,pak do pánve přidáme nakrájené papriky,zalijeme hořčicí rozmíchanou v deci vody a pod pokličkou dusíme 25minut.Přidáme máslo,vypneme a podáváme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qArD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qArD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Za přidané bodíky a moc milé komentáře,které mě velice potěšily všem děkuji:-8:-K:-K:-K

Štěpánka 24. 7. 2011 18:40
Oběd na jedničku z velkou hvězdou,fakt bašta:yes::yes::yes:Doporučuji uvařit když přijde na oběd tchýně,která taky výborně vaří a peče,fakt se vytáhnete:-O:-O:-p

:-p pěkný recept:yes::yes:

Moc se mi to líbí:yes::yes:+

Aničko, slanina dodá masu vždy lahodnou chuť a v kombinaci s kremžskou hořčicí si tu chuť určitě dovedu představit. Moc hezké a jednoduché. :-p:yes:

Aničko:-pmoc pěkný receptík+:yes::yes:

varilamyskakasicku::-))Ivanko,děkuji Ti moc:-KJe vidět,že jsme se tady všichni tak nějak"osahali";-)a většinou už podle fotky poznáme,koho pod ní potkáme:-D:yes:

Moc krásné, ja jsme se ted pristihla, ze jsem videla foto a rikam, hadla jsem si , že :"tutově je to Anička" a ona opravdu to je Anicka, uz poźnam fota i rcp,. nezklamou nikdy:-K;-):-p:-):yes:

JaniR.,Fantíku-děkuji:-K:-K
Fantome,klidně uvař a přidej třeba jako podobný;-)Mám Tvé recepty ráda a bude to zase trošku něco jiného:-p:yes:Tak šup a ať brzo vidím dobrou baštu v nově přidaných receptech:-))

Anna Kocikova:Aničko moc dobrý, jen jsem něco podobného chtěl taky udělat ale já chtěl dát čerstvé hořčičné semeno dokonce jsem si ho byl natrhat:-D

Ochich, ochich, hmmmm:-p:yes:

Děkuji za komentáře k receptu i bodíky:-K:-K
Pajajo-byla jsem na vážkách,jestli hořčici obyčejnou,nebo kremžskou,ale měla jsem z obyč.strach,aby nebylo jídlo moc kyselé a té kremžské bylo v ledničce tak akorát a opravdu to bez jakéhokoliv použití dalšího koření sedlo;-)Děkuji:-)
PetiKu.-přivádíš mě do rozpaků:-8ale lichotí mi Tvůj milý komentář;-):-))Děkuji:-K

Moc pěkný recept a neuvěřitelně lákavá prsíčka :yes::-K.

Krásný povedený receptík:yes:

Moc hezký receptík :-p+1:yes:

Tématické fráze:
kuřecí prsa na hořčici, kuřecí prsa se slaninou, kuřecí prsa s hořčící, přírodní kuřecí prsíčka, prošpikování masa, kuřecí prsa se šťávou, kuřecí prsíčka na štávě recepty, kuřecí prsa recepty, kureci na stave, kureci prsava stave, kuřecí prsa v celku, prirodni kureci prso slaninou, kureci prsa v horcicí, kuřecí prsa v celku recept, kuřeci prso se slaninou, kureci maso se stavou, kuřecí prsa slanina, kuřeci maso na štavě, kureci na hořčicí, kureci prso v celku

Suroviny:
prsa kuřecí, slanina, olej, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, hořčice kremžská, voda, máslo, bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu