Pravá francouzská brioška
Brioška je typ pečiva, pocházející z Francie, nápadně připomínající mazanec. Z briošek můžete připravit sendviče, plněné nasladko nebo naslano, dle vaší chutě, anebo je můžete konzumovat samotné.
Suroviny pro 1 dávka
1 bochník a 4-8 malých briošek (dle formičky)
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 529 kJ / 6 819 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 151,12 g |
| Tuky | 433,73 g |
| Vláknina | 24,90 g |
| Cholesterol | 3,19 g |
| Sodík | 7,25 g |
| Sůl | 17,68 g |
| Sacharidy | 565,17 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravá francouzská brioška
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGy7
Moje poznámka
Pravá francouzská brioška
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGy7
Nejnovější recepty
Cibulové rizoto z papiňáku
Přidáno před 6 hodinami
Smažená cuketa se salámem
Přidáno před 12 hodinami
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové krokety
Přidáno před 20 hodinami
Hrušková marmeláda
Přidáno 18. 8. 2025 17:03:01
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno 18. 8. 2025 09:06:07
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 5 hodinami
Nádivka z cukety
Danna před 5 hodinami
Tvarohový koláč z bílé čokolády
JaniceKey před 6 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
kachlicka77 před 6 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
Kristl1980 před 6 hodinami
Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohem
DitaB před 7 hodinami
Salát s mozzarellou a kuřecím masem
bittmanv před 7 hodinami
Nudle s tvarohem a jablky
brtna před 7 hodinami
Pomazánka ze smažených vajíček
brtna před 8 hodinami
Tapiokový pudink s lesními plody
ha.ry před 8 hodinami
Tématické fráze:
brioška,
brioška recept,
slané briošky,
brioše,
briošky slané,
briošky,
plněné briošky,
brioška z francie,
briošky recept,
francouzke briošky recept,
ruské briošky,
briozka,
sladké briošky,
francouzké briošky plněné,
francouzské pečivo,
francouzke briošky,
francouzké briošky plněné recept,
recept na slane briosky,
brioška slaná,
francouske briosky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
cukr krupice,
droždí suché,
máslo,
voda
Komentáře (12)
Proč se to nedá kupoval v této době?