Langoše z Maďarska
Maďarské langoše se staly oblíbeným jídlem stánkového prodeje, takzvaného street food. Můžete si je ale snadno připravit i doma. Těsto není příliš složité a s přesným rozpisem se langoše z Maďarska jistě podaří.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 492 kJ / 2 030 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,15 g |
Tuky | 22,71 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 382,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Z múky, zvyšku mlieka, smotany, sódy, soli a kvásku si pripravíme cesto a odložíme ho na 1 hodinu do chladničky.
Krok 2: Potom z cesta vyformujeme bochníčky, ktoré necháme kysnúť ešte 20 minút.
Krok 3: Každý bochníček rukami roztiahneme do kruhu (v strede musí byť cesto tenké, na okraji hrubšie). Langoše musia byť veľké, s priemerom okolo 20 cm (maďarské langoše nemôžu byť malé, robia sa veľké).
Krok 4: Na dostatočnom množstve oleja vyprážame langoše z oboch strán (musia plávať).
Krok 5: Potrieme cesnakom rozotreným so soľou a trochou oleja. Na to môžeme posypať syr, postriekať kečup alebo tatarskú omáčku.
Krok 6: V mikrotenovom sáčku možno cesto skladovať v chladničke až týždeň.
Zveřejněno 12. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Langoše z Maďarska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJRv
Moje poznámka
Langoše z Maďarska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJRv
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 2 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 6 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 16 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 2 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 3 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 4 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 4 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 4 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 6 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 6 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 7 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 9 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 9 hodinami
Tématické fráze:
langoše,
pravé domácí langoše,
madarske langose,
madarský langoš,
langoše z tvarohu,
langoše recept,
langoše po madarsku,
slovenské langoše,
langoše z madarska,
pravé langoše,
originál langoše,
langos original,
madarske langose recept,
pravé madarske langoše,
prave madarske langose recept,
langoše original,
original langoš,
recept na langoše,
langos,
pravé langoše recept
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
smetana zakysaná,
droždí čerstvé,
cukr,
soda jedlá,
sůl,
olej,
olej,
česnek,
sůl,
sýr nastrouhaný,
kečup sladký,
tatarská omáčka
Komentáře (41)
K samotným lángošom - pôvodne sa piekli z chlebového cesta pri pečení chleba, ešte keď nebol chlieb upečený. Vykysnuté kúsky cesta sa roztiahli a smažili na masti. To bol pôvodný starý lángoš. (Láng = plameň, maďarčinu ovládam veľmi dobre.) Neskôr vznikli nové verzie, napr. aj táto.
Naše kuchyne sú veľmi prepletené, aj Maďari pečú napr. trdelníky ako svoj tradičný koláč. Či to Skaličania vedia, netuším.
tejaja - nevím kde jste byla, ale rozhodně tento myšmaš má daleko do langose a rozhodně na něj nepatří tatarka. Ano, je věcí každého co si na to napatlá, ale receptura je jen jedna ... A neříkejte, že svíčková se nedělá jen jedním způsobem. Je prostě jen jedna svíčková a vše ostatní co se tomu podobá je jen např. alá svíčková nebo nepravá svíčková ...
Jsem Maďar, vařím originál maďarské recepty, které jsem mi diktovala babička (je mi 55 let) a recepty, které mi chybí si neustále opisuji od mamky ... Pokud si nejsem něčím jistý, píšu si přímo ke zdroji, do Maďarska a vím, že dostanu jen a jen originály a ne žádné náhražky ...
To bych si mohl dát na škodovku znak Mercedesu a říkat, že jezdím v Mercedesu ...
A jsou bezkonkurencni
Přidávám foto a zasloužený bod.+14
Já jsem letos ochutnala opravdový maďarský langoš v Budapešti - byl potřený zakysankou a poypaný nastrouhaným sýrem chuti něco mezi balkánem a jadelem. To jen tak pro inspiraci