Jablka jako polotovar
Máte-li přebytky jablek, můžete je zavařit a díky tomu je budete moci využít kdykoliv později. Jablka můžete použít do buchet, štrúdlů, závinů, do jogurtu nebo si je dát jen tak se skořicí a rozinkami.
Postup přípravy
Krok 1: Zralá jablka umyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec, bubáka a "údolíčko" kolem stopky.
Krok 2: Nastrouháme na velké nudličky (nejrychleji to jde na robotu).
Krok 3: Naplníme do zavařovaček, každou přisladíme 1-2 lžícemi cukru, zavřeme a dobře zavaříme po dobu 50 minut, jinak se jablka ráda kazí.
Zveřejněno 8. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablka jako polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lgwp
Moje poznámka
Jablka jako polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lgwp
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 5 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 8 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 12 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 12 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 2 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 3 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 4 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 5 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 5 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 5 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 7 hodinami
Tématické fráze:
zavařování jablek na štrůdl,
zavařování jablek,
zavařená jablka,
zavařujeme strouhana jablka,
zavařování strouhaných jablek,
zavařená jablka na štrůdl,
jak zavařit jablka na štrůdl,
strouhaná jablka zavařování,
zavařené jablka,
jablka,
zavařujeme jablka,
zavařujeme jablka na štrůdl,
zavaření jablek,
jablka do sklenic,
strouhaná jablka na zimu,
zavařená strouhaná jablka,
strouhana jablka do sklenic,
strouhané jablka sklenice zima,
zavaření jablek na štrůdl,
jablka na štrůdl
Komentáře (21)
Od té doby, co je zavářím dlouho (vyčetla jsem radu z knih), je všecko
Jablká zaváram bez cukru, len ich nastrúham, uzavriem a vysterilizujem. Ešte nikdy sa mi nezkazili.