Jablka jako polotovar
Máte-li přebytky jablek, můžete je zavařit a díky tomu je budete moci využít kdykoliv později. Jablka můžete použít do buchet, štrúdlů, závinů, do jogurtu nebo si je dát jen tak se skořicí a rozinkami.
Postup přípravy
Krok 1: Zralá jablka umyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec, bubáka a "údolíčko" kolem stopky.
Krok 2: Nastrouháme na velké nudličky (nejrychleji to jde na robotu).
Krok 3: Naplníme do zavařovaček, každou přisladíme 1-2 lžícemi cukru, zavřeme a dobře zavaříme po dobu 50 minut, jinak se jablka ráda kazí.
Zveřejněno 8. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablka jako polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lgwp
Moje poznámka
Jablka jako polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lgwp
Nejnovější recepty
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 4 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 5 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 21 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 2 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 2 hodinami
Salámová rychlá pomazánka
DavidVolvo před 2 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 3 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 4 hodinami
Kuřecí čína
Cikitaka před 4 hodinami
Švestková buchta
ctomala před 4 hodinami
Švestková povidla
ctomala před 4 hodinami
Tématické fráze:
zavařování jablek na štrůdl,
zavařování jablek,
zavařená jablka,
zavařujeme strouhana jablka,
zavařování strouhaných jablek,
zavařená jablka na štrůdl,
jak zavařit jablka na štrůdl,
strouhaná jablka zavařování,
zavařené jablka,
jablka,
zavařujeme jablka,
zavařujeme jablka na štrůdl,
zavaření jablek,
jablka do sklenic,
strouhaná jablka na zimu,
zavařená strouhaná jablka,
strouhana jablka do sklenic,
strouhané jablka sklenice zima,
zavaření jablek na štrůdl,
jablka na štrůdl
Komentáře (21)
Od té doby, co je zavářím dlouho (vyčetla jsem radu z knih), je všecko
Jablká zaváram bez cukru, len ich nastrúham, uzavriem a vysterilizujem. Ešte nikdy sa mi nezkazili.