Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 780 kJ / 1 142 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,85 g |
| Tuky | 125,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 198 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 0,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a připíchneme jehlami na závitky. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno, zpěníme v kastrolu a maso a bažanta na ní opečeme.
Krok 2: Podlijeme horkou vodou, přidáme sůl a koření a pečeme. Během pečení poléváme vypečenou šťávou.
Krok 3: Když je bažant upečený, tak z něj vyndáme rozmarýn, maso nastříháme nůžkami na díly a upravíme do mísy a přiklopíme, aby nevychladl. Vypečenou šťávu přecedíme, přidáme máslo, prohřejeme. Podáváme ji zvlášť.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažant s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kW5
Moje poznámka
Bažant s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kW5
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 2 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 3 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 18 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 12 minutami
Moji utopenci
marky79 před 1 hodinou
Pudinkové cukroví
adela. před 1 hodinou
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 1 hodinou
Sachr cukroví
adela. před 1 hodinou
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 2 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 2 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 3 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 3 hodinami
Tématické fráze:
bažant recept,
recept na výborného bažanta,
bazant recepty,
recept bažant,
recepty bažant,
recepty z bažanta,
recept na bažanta,
recepty na bažanta,
bažantí prsa,
bažant,
jak upéct bažanta,
bažantí stehna,
bazanti prsa recept,
bažantí maso,
bažantí stehna recept,
jak uvařit bažanta,
bazanti prsa recepty,
prodej bažantů,
recept z bažanta,
bažantí recepty
Suroviny:
bažant,
sůl,
slanina anglická,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
máslo,
rozmarýn
Komentáře (10)
Výborný recept!
Ráda se poučím ,neboť je peču a vařim v jednom kuse.