Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehká pomazánka s kukuřicí a jablkem

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 498 kJ /
1 075 kcal
Bílkoviny28,46 g
Tuky94,60 g
Vláknina4,28 g
Cholesterol 199 mg
Sodík 464 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy25,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lučinu utřeme spolu s bílým jogurtem a olivovým olejem do hladkého krému, vmícháme scezenou kukuřici, nahrubo nastrouhané jablko (kdo chce, oloupe předem), nasekanou pažitku a lehce osolíme. Krok 2: Podáváme s pečivem.

Zveřejněno 8. 9. 2011

Poznámka autorky isindy

Inspirace z časopisu Kuchyně, upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgJw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgJw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dávám do oblíbených a určitě vyzkouším;-):yes:+

Na této pomazánce bych si moc pochutnala, kukuřici miluji a navíc v té pomazánce není nic špatného, takže, jen si namazat...:yes:

Moc príma pomazánka:-p+9:yes:Určitě bych si pochutnala;-):-p

...pekné naozaj...:yes:

Jana Remkova: :-8 kočko děkuji, ale tohle byl obyčejný knackebrot, ten je fotogenický sám od sebe ;-):-D

jojojo,tyhle odlehčený mňamky jsou móc fajn:-p:yes:

WOU, Ivo, od tebe i topinky vypadají jinak, pokud bys je vyfotila:-*:-D:yes:

pomazánečka vypadá fajnově;-):yes:
a z Bivoje by něco nebylo:-D:-D:-D:-?;-)

Tohle bych teď slupla raz dva, ta fotka mě úplně vehnala sliny do pusy:-D. Hezky připraveno i naaranžováno:-p:yes:

Moc pěkné,mám ráda pomazánky-ala saláty,mohla bych denně:-K:-K:yes:

To se mi moc líbí, dělala jsem něco podobného bez kukuřice (kterou miluji) se šunkou.Určitě vyzkouším:-*.

Pavla: nezkoušela, ale myslím, že by to šlo taky, jen bych už asi nedávala potom ten olivový olej, Majolka® už olej obsahuje¨:-)

Jo,jo, už to čtu, to jsem teda přehlídla, že zcezenou kukuřici :-8. A nezkoušela jste místo jogurtu dát majolku? Šlo by taky?

Pavla: Jana S. má pravdu, kukuřice je scezená, v surovinách je jen popsáno, jaká velikost konzervy byla použita :-) a chuť? díky jablkům lehce navinulá, svěží...nám chutnala, někomu třeba chutnat nebude...100 lidí, 100 chutí ;-)

Pavli, v postupu máš napsáno: vmícháme scezenou kukuřici :-) :-) :-) Takže bez nálevu. Tam šlo asi o gramáž včetně nálevu a pak gramáž samotné kukuřice :-)

Tématické fráze:
pomazánka s kukuřicí, pomazanka z kukurice, lehka pomazanka z luciny, salát s jablky a kukuřicí, hermelinova pomazanka s kukurici, lehka hermelinova pomazanka, pomazánka ze sterilované kukuřice, salát s jablkem a kukuřici, pomazánky gramáže, pomazánky s kukuřicí, hermeliova pomazanka s kukuřici, pomazánky z kukuřice, lučina s jablky pomazanka, jablková pomazánka, lekhá pomazánka z lučiny, pomazánka z makrely a kukuřice, jak udělat samotnou kukuřici, lučina s jablkem, pomazánka z lučina bílým jogurtem, kukuřice gramáž

Suroviny:
lučina, jogurt bílý, olej olivový extra virgin, jablko, kukuřice sterilovaná, pažitka, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu