Smetanové rizoto
Zapomeňte na rizoto ze školních jídelen a vymazlete si s trochou trpělivosti takřka skutečné risotto jak z italské restaurace. Uvidíte, že trochu míchání a podlévání dobře dochucené kulatozrnné rýže stojí za famózní výsledek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 033 kJ / 2 876 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 122,32 g | 
| Tuky | 87,02 g | 
| Vláknina | 18,56 g | 
| Cholesterol | 360 mg | 
| Sodík | 321 mg | 
| Sůl | 0,72 g | 
| Sacharidy | 362,05 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme česnek nasekaný najemno a opékáme do zlatova.
	Krok 2: Přidáme na nudličky nakrájené a ochucené maso, necháme ho zatáhnout a přidáme rýži, krátce ji opékáme a podlijeme vínem. Přidáme nakrájené papriky, za občasného promíchání necháme víno vyvařit.
	Krok 3: Postupně přidáváme vývar po sběračce, vždy až se vyvaří tekutina, přidáme další, nezapomínáme míchat. Takto opakujeme do změknutí rýže, těsně před koncem přidáme smetanu a opět vyvaříme.
	Krok 4: Hotové rizoto posypeme sýrem a čerstvými bylinkami.
Zveřejněno 15. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Smetanové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJ89
Moje poznámka
					
				
Smetanové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJ89
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 56 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							smetanové rizoto, 
						
						
							rizoto se smetanou, 
						
						
							italske smetanove rizoto, 
						
						
							smetanové houbové rizoto, 
						
						
							smetanové rizoto recept, 
						
						
							recept na smetanove rizoto, 
						
						
							zeleninové rizoto se smetanou, 
						
						
							smetanové rizoto s houbami, 
						
						
							italské rizoto se smetanou, 
						
						
							houbové rizoto se smetanou, 
						
						
							smetanovy rizoto, 
						
						
							rizoto na smetaně, 
						
						
							rizoto smetanové, 
						
						
							recept smetanové rizoto, 
						
						
							rizoto, 
						
						
							houbové smetanové rizoto, 
						
						
							smetanové rizito, 
						
						
							rizoto smetana, 
						
						
							smetanové ryzoto, 
						
						
							smetanové risoto
						
					
						Suroviny:
						
							rýže, 
						
						
							maso vepřové, 
						
						
							cibule, 
						
						
							paprika čerstvá červená, 
						
						
							paprika čerstvá žlutá, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							olej, 
						
						
							smetana 33%, 
						
						
							víno bílé, 
						
						
							vývar zeleninový, 
						
						
							sýr, 
						
						
							bylinky
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (18)
sebena:i tobě díky,tohle se mi mooc líbí,určitě vyzkouším a dám vědět
už mám uloženo
je jedno,jaký druh rýže použiju nebo raději nějaký "spešl"
1974andrea mě to přišlo s tou smetanou akorát
Jo té smetany (předpokládám že na vaření nebo sladké) jsi dala kolik? V surovinách ti chybí množství, tak kdyby to někdo chtěl vědět přesně