Pečená makrela
Přestože jsou ryby velmi zdravé, konzumace v českých kuchyních pokulhává. Chutným a levným zdrojem jsou například makrely, které skvěle chutnají grilované. Mimo sezónu je můžete marinovat v tomatové omáčce a poté upéct v troubě.
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98n3
Moje poznámka
Pečená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98n3
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 2 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 7 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 7 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Královská cukeťačka
trdlo před 7 minutami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 9 minutami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 10 minutami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 16 minutami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 30 minutami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 44 minutami
Kuřecí čína
Josef-bartak před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Pepe_Vanila před 1 hodinou
Vepřová panenka na česneku
tomas.stoklasa před 1 hodinou
Listová buchta
Bajuskaa před 2 hodinami
Tématické fráze:
makrela pecena v troube,
makrela recepty,
makrela recept,
makrela v troube,
makrela,
recept na makrelu,
pečená makrela v troubě,
recept makrela,
recepty makrela,
recepty z makrely,
recepty makrela pečená v troubě,
recept na pečenou makrelu,
jak připravit makrelu,
recept makrela pečená v troubě,
recepty na makrelu,
příprava makrely,
jak upéct makrelu,
makrela pečená v troubě se zeleninou,
marináda na makrely,
pečené makrely v troubě
Suroviny:
makrela,
marináda tomatová,
koření grilované ryby s citronem
Komentáře (16)
Vážení pane alter_manne a ostatní, tento recept je pouze skrytá reklama na směsi koření od Avokáda a Vitany.
Není náhodou lepší, než anonymní směs použít vlastní výběr bylinek?
MAKRELU VYKUCHAT URIZNOUT HLAVU OCAS A PLOUTVE, PORADNE VYPLACHNOUT. NATRIT SMESI PEPRE, DRCENEHO KMINU A CITRONOVE STAVY. DOVNITR DAT UTRENY ROMADUR S CESNEKEM, KMINEM A MASLEM. PECT V TROUBE (CCA 180C) NA OLEJI S MASLEM A NAKRAJENOU CIBUKLOU, POLIVAT OMASTKEM. MOZNA PRILIT PRI PECEN I TROCHU VINA.
PODAVAT S BRAMBORY NEBO CHLEBEM. DOBROU CHUT!
Mám jednu zásadu - a sice tu, že nehaním něco, co jsem neochutnala a nikdy bych nehanila žádné jídlo, aniž bych se sama o něco nepokusila, vyfotila a podělila se o to s ostatními na webu.
Ale takových "kuchařů", co se jim stále něco nelíbí ( a nejenom u mých receptů ), je vás tu habaděj...
Vratim se zase ke svym osvedcenym bylinkam a postupum...