Srnčí guláš
Užijte si chuť divočiny přímo na talíři s tímto srnčím gulášem! Každá lžíce je jako okénko do přírody, plné intenzivních chutí. Jako přílohu doporučujeme houskový knedlík, rýži nebo chléb.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 639 kJ / 631 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,35 g |
Tuky | 3,67 g |
Vláknina | 17,22 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 369 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 39,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme jemně osolené maso.
Krok 2: Osmahneme, aby se zatáhlo a posypeme paprikou. Promícháme, podlijeme vodou, přidáme nové koření, kmín, pepř a dusíme do úplného změknutí.
Krok 3: Když je maso hodně měkké (celkově vařím 1,5-2 hodiny), přidáme prolisovaný česnek, bujón, ještě chvíli povaříme a guláš zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.
Zveřejněno 22. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/81V5
Moje poznámka
Srnčí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/81V5
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 8 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 18 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 11 hodinami
Tématické fráze:
srnčí guláš,
srnčí guláš recept,
recept na srnčí guláš,
jak připravit srnčí guláš,
srnčí recepty,
recepty na srnčí guláš,
gulas ze srnciho,
recept srnčí guláš,
recepty srnčí guláš,
guláš srnčí,
srnčí,
srnční guláš,
recepty srnčí,
srnčí plec recept,
srnčí plec recepty,
srnčí guláš recepty,
srnčí plec,
jak uvařit srnčí guláš,
srnčí plecko,
srnčíguláš
Suroviny:
maso srnčí,
cibule,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
česnek,
bujón zeleninový,
sůl,
sádlo,
mouka hladká,
koření nové koření,
pepř mletý
Komentáře (24)
A aby to bylo opravdu ze zvěřiny tak drobet jalovce, ale ten nějak nemusí být.
www.ceska-zverina.cz
Jinak srnčí máme moc rádi a taky máme kamaráda myslivce, který už 30 let odmítá cokoli střílet
Jo jalovec tam dávám a ještě rozmarýn .