Houby vařené jako ovar
Voňavé mladé hříbky vařené v lehce ochuceném vývaru, podávané s máslem a čerstvě nastrouhaným křenem. Jemné, šťavnaté a lehce pikantní, na způsob tradičního ovaru. Pohoštění, které ocení všichni milovníci hub.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 929 kJ / 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,80 g |
Tuky | 1,20 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hříbky očistíme, ty větší překrojíme, omyjeme a vložíme do vroucího vývaru.
Krok 2: Vaříme přesně 25 minut.
Krok 3: Uvařené vyjmeme na talíř a podáváme se strouhaným křenem. Přelijeme horkým máslem nebo hořčicí.
Krok 4: Podáváme s tmavým pečivem nebo s topinkami.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houby vařené jako ovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6X9
Moje poznámka
Houby vařené jako ovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6X9
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 16 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 16 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 17 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 17 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 9 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 11 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 12 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 13 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 13 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 14 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 14 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 14 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 14 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 14 hodinami
Tématické fráze:
houby recepty,
houby,
recepty houby,
ovar,
houby zavařování,
recepty na houby,
zavařování hub,
jak zavařit houby,
na houby,
zavařování klobás,
horkovzdušná trouba recepty,
ovar z hub,
zavařování žampionů,
ovar recept,
horkovzdušný hrnec recepty,
vaříme z hub,
jak zavařit klobásy,
horkovzdušný hrnec,
jak zavařovat maso,
vaření v horkovzdušném hrnci
Suroviny:
houba hřib,
vývar masový,
křen,
máslo,
hořčice
Komentáře (8)
Že hříbky chutnají jak maso - to je myšleno samozřejmě s nadsázkou