Londýnské štangle
Cukroví, které potěší mlsné a vybíravé jazýčky, to jsou londýnské řezy. Chutné máslové těsto osvěžené kyselejší marmeládou a zakryté nadýchanou ořechovo-sněhovou přikrývkou. Jak rychle je připravíte, tak rychle i zmizí.
Suroviny pro 50 kusů
50kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 723 kJ / 4 475 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,30 g |
Tuky | 233,73 g |
Vláknina | 15,90 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 352 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 508,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále vyválíme na plát velikosti plechu. Poté jej pomocí válečku přeneseme na plech.
Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 160 °C.
Krok 3: Na ořechovou vrstvu vyšleháme z bílků a cukru tuhý sníh, do kterého pak po částech opatrně vmícháme mleté ořechy nebo kokos.
Krok 4: Přichystané těsto na plechu potřeme po celé ploše marmeládou a na ni pak stejnoměrně natřeme ořechový sníh.
Krok 5: Pečeme dorůžova asi 20 minut, než začne sněhová vrstva zlátnout. Necháme vychladnout a poté krájíme na stejnoměrné kousky.
Zveřejněno 21. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Londýnské štangle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p2pX
Moje poznámka
Londýnské štangle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p2pX
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 4 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 1 minutou
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 20 minutami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 1 hodinou
Sýrová roláda
Fitulka před 1 hodinou
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 1 hodinou
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 3 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 3 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 13 hodinami
Tématické fráze:
londýnské řezy,
nejlepší londýnské řezy,
londynske rezy recept,
orechove stangle,
londýnské tyčinky,
londynske rezy cukrovi,
recept na londýnské řezy,
vánoční londýnské řezy,
ořechové štangličky,
vánoční cukroví londýnské řezy,
londýnské vánoční řezy,
top recepty londýnské řezy,
londýnské cukroví,
londýnské ořechové řezy,
cukroví londýnské řezy,
anglické vánoční cukroví,
vsechno co mam rada londynske rezy,
ořechové řezy s marmeládou,
vánoční ořechové tyčinky,
londýnské řezy s kokosem
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
kypřící prášek,
bílek,
cukr krupice,
ořechy vlašské,
marmeláda rybízová
Komentáře (24)
...ale je tak dobrý, že pochybuji, jestli trochu zbude, když už se do toho chlapi pustili. Z cukroví je polovina a představovala jsem si, že letos toho tolik péct nebudu
Já je budu dělat 18.12.
Ale mohou se dělat dříve i později; jedlé jsou po vychladnutí a zabalené ve folii vydrží i měsíc.
olahok, momentálně není nálada na psaní článku..velký smutek v duši
A taky všem díky za komentíky...nějak mi to uniklo
Pro ty co mají problém z přenášením těsta, doporučuji zvolit tuhle variantu..já už místo štanglí dělám tyhle kolečka.
http://www.toprecepty.cz/recept/10853-myslivecke-k...