Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělní patková polévka

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 558 kJ /
372 kcal
Bílkoviny13,98 g
Tuky23,21 g
Vláknina16,64 g
Cholesterol 273 mg
Sodík 1,34 g
Sůl3,23 g
Sacharidy21,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chlebovou patku si nakrájíme na kostičky, cibuli na proužky, česnek na plátky a celer nastrouháme nahrubo. Krok 2: Do hrnce si dáme sádlo (olej), necháme hodně zahřát, osmažíme cibuli s plátkama česneku dohněda, přidáme chleba a papriku, osmažíme a zalijeme vodou tolik, kolik chceme polévky. Ještě přidáme pepř, kmín a vaříme. Krok 3: Když se nám chleba rozvaří, můžeme ho promixovat ručním mixérem, kdo nemá rád kůrkové kousky, přidáme pohanku a nastrouhaný celer, vaříme dál, až je pohanka měkká, což netrvá dlouho. Krok 4: Dochutíme Vegetou, kdo chce, celerovou natí, dosolíme a pomalinku vlijeme rozšlehané vajíčko, ihned vypneme, promícháme a přidáme pažitku.

Zveřejněno 23. 10. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Většinou nám po víkendu zbyde z chleba už jen patka a ostatní suroviny jsou většinou doma a pokud nemáme zrovna pohanku, dáme ovesné vločky, nebo rýži, brambory a podobně. Může se bohatě improvizovat, jako jsem improvizovala já a polévka vyšla velmi jedle. Polévka je bezvadná pro začátečníky, jelikož je velmi lehká a celkem i rychlá!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pondělní patková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rMX4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pondělní patková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rMX4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

zlatovlaska:Maruš, to jsem ráda, že mu chutnala a zase mu jí někdy uvař;-)

Syn byl nadšen, nazval to hned polévka 3P :-D Dobrota :-p

Já jsem asi také blondýna:-O:-8:-DTa samá reakce jako u Marsi Mesi:-DAž pak mě ťuklo,že je název bezchybný;-):-*
Bibinko-další ze Tvých dobrých poléveček:-p+10:yes:

:-D Já jsem si to myslela, že s tím názvem bude mít někdo problém, že mi chybí čárka na a:-))
Jinak vám všem děkuji:yes:

Eliza::-D:-D:-D já jsem si to myslela:-8:-D:yes:

Bibinko ty jsi královna polévek.:yes:Pohanku nemusím,ale tobě patří bod za nápad.:yes:

Jani jak jinak než za bodík :yes::yes::yes::yes:

Eliza:Eli to je patková(patka chleba myšleno);-)

Jistě chutné:yes:

taky jí doma děláme a nepřidáváme pohanku ani celer a i tak je dobrá ;-)

rebeka: "No tak na včera už lístek nechci...":-D:-D:-D

Eliza::-D:-D:-D takže..Včera, dnes a zítra:-8:-D:-D:-D:yes:;-)
neboli V sobotu večer a v neděli ráno:-D:-D:-D

Nejsem blondýna, ale také jsem si říkala..tak pondělní nebo pátková? ...když dnes máme neděli...:-D

Jako správná blondýna jsem to nejprve nechápala:-O proč v pondělí pátková polévka,ale pak mi to došlo:-D:-)) a protože polévek není nikdy dost a chleba u nás vždycky zbude, tak ukládám, vyzkouším a dávám bodíka za nápad:-)):yes:

Tématické fráze:
jak uvař chlebovou polévku, babicovy dobroty recepty 2011

Suroviny:
chléb, cibule, česnek, paprika sušená sladká, kmín drcený, pohanka, vejce, celer, sádlo, pažitka, nať celerová, sůl, vegeta

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu