Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňový krém s bílým vínem

Hodnocení receptu je 4,5 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kanyla

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 762 kJ /
1 138 kcal
Bílkoviny15,86 g
Tuky67,36 g
Vláknina37,60 g
Cholesterol 204 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy83,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpuštěném másle opéct očištěnou dýni (nakrájenou na kostky)a nadrobno nasekaný česnek. Krok 2: Zalít vínem a počkat, až se vypaří. Krok 3: Zalít necelým litrem horké vody, vhodit bobkový list a kostku bujonu). Vařit, dokud není dýně měkká (do 10 minut). Krok 4: Hrnec odstavit, odstranit bobkové listy, obsah důkladně rozmixovat tyčákem, dosolit a opepřit čerstvě mletým pepřem. Krok 5: Na talíři zdobte kopečkem zakysanky, nasucho opraženými dýňovými semínky a zakápněte dýňový olejem.

Zveřejněno 30. 10. 2011

Poznámka autorky Kanyla

Inspirace v kuchařce Hany Michopulu "Recepty z farmářského trhu (I.díl)"

Je to lahůdka... =D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lMEr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lMEr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc hezky prezentovaná chutná polévečka:-K+7:-p:yes:

Já těm dýňovým polévkám nějak nefandím, ale tohle je téměř umělecké dílo! Krása a určitě bych si dala:-p:yes:

Krása,opravdu,přesně,jak se říká, v jednoduchosti je krása a ten druhý obrázek je ucelenější a proto je myslím i hezčí, jen můj názor:-K,:-K:-K ta knížka Kamilo, je zde dlouho na obchodech a dá se sehnat?? :-K

zizala: Joo, kuchařka je úplně nádherná...
Moc díky všem za pochvaly :-8

Krása - recept i fotka. Tuhle kuchařku jsem koupila dětem do školy na náš kroužek, těším se, až z ní něco připravíme:yes:

Magdalenko, poprvé jsem nedávno ochutnala v restauraci z čiré zvědavosti (byla jsem připravená ji kdyžtak vrátit a těch 30 Kč obětovat) a byla doopravdy vynikající. :-p:yes: Musím tu dýni koupit, dokud je na pultech...Jenže jsou to takoví obříci, že se mi s tím většinou nechce vláčet...

Súhlasím s maris aj rebi a eli doporučujem vyskúšať dýňové polievky...:yes:

Krásná prezentace pokrmu a recept, který mě v množství dýňových polévek skutečně láká k vyzkoušení... Určitě si zaslouží bod, ale ode mě v tomto případě až po ochutnání, abych byla spravedlivá.;-)

naprosto dokonalé:-!:-!:-!:yes::yes::yes::yes:

Krásný recept, krásná fotka:yes::-)+

Tématické fráze:
dýňová polévka s vínem, dyňové víno, dyňovy krem, hokaidová polévka, dynovy polevka, dýnové listy, dýňová polévka víno, dýňová polévka na víně, dýňový krém se zazvorem, recepty s bílým vínem, dýňový krém recept, polévka na víně, hokaidova babovka, hokaidova pomazanka, recepty s vínem, dynova krem, polévka z bíle dyně, dýňová polévka re ept, dynovs polevka s vinem, dýňová polévka na bílém víně

Suroviny:
dýně, česnek, máslo, víno bílé suché, bobkový list, bujón zeleninový, sůl, pepř, smetana zakysaná, semínka dýňová, olej dýňový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu