Tmavý třešňový koláč
Luxusně vypadající koláč plný třešní, pudinkového krému s kakaovou drobenkou na svém povrchu potěší nejeden mlsný jazyk. V receptu jsou použity třešně kompotované, je však možné použít i jiné, čerstvé, ovoce. Volba je jen na vás.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 038 kJ / 5 267 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,21 g |
Tuky | 247,03 g |
Vláknina | 24,50 g |
Cholesterol | 956 mg |
Sodík | 410 mg |
Sůl | 1,22 g |
Sacharidy | 643,57 g |
Postup přípravy
Formu vymažeme tukem. Krok 2: Do misky dáme mouku a máslo, které zpracujeme. Přidáme cukr, kakao a promícháme. Přimícháme vejce s mlékem a promícháme. Krok 3: Vyklopíme na pracovní desku a zpracujeme v celistvé těsto. Zabalíme do fólie a dáme do lednice, dokud nebudeme mít hotovou náplň. Krok 4: Uvaříme pudink z mléka a vanilkového prášku smíchaného s cukrem a dáme na chvilku vystydnout. Krok 5: Třešně scedíme a šťávu ponecháme - pokud jí není 250 ml, dolijeme vodou a dáme vařit. Krok 6: Solamyl si smícháme v misce s cukrem, přidáme trošku ohřáté třešňové šťávy, rozmícháme a přilijeme ke zbytku šťávy. Za stálého míchání necháme chvilku provařit a pak zamícháme do hmoty okapané třešně. Krok 7: Do zchladlého pudinku přišleháme tvaroh. Krok 8: Těsto vyndáme z lednice, vyválíme, vložíme do formy a uděláme 3 cm okraj. Krok 9: Pudinkový krém dáme do zdobícího sáčku a dáme na těsto s mezerami po celém obvodu. Do mezer dáme připravené třešně. Krok 10: Z mouky, másla, cukru, kakaa uděláme drobenku a dáme na povrch koláče. Krok 11: Koláč dáme do vyhřáté trouby na 180 °C péct zhruba 50 minut.
Zveřejněno 15. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tmavý třešňový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6z79
Moje poznámka
Tmavý třešňový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6z79
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 9 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 6 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
třešnový koláč,
tresnovy kolac s pudinkem,
třešňový koláč recept,
zdravý třešňový koláč,
recept na třešnovy kolač,
tresnovy kolac s tvarohem,
třešnový koláč recepty,
koláč třešnový,
tresnove koláče,
třešňovi kolac,
celozrnný třešňový koláč,
višňový koláč s tvarohem,
tresnovy,
recept třešňový koláč,
tmavy tresnovy dort,
třešňová šťáva recept,
třešňové koláč,
třešnova buchta,
mimibazar dorty,
tresnova buchta s tvarohem bez mleka
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr krupice,
prášek do pečiva,
kakao holandské,
mléko,
vejce,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krupice,
tvaroh,
třešně,
solamyl,
třešně,
cukr,
mouka hladká,
máslo,
cukr krupice,
kakao,
tuk
Komentáře (26)
Jen jsem se chtěla zeptat, co používáte za máslo do těsta a drobenky, jestli klasické a nebo jestli může být Hera/Stela.
Děkuji