Rumunská sarma
Tato varianta balkánské speciality - plněných zelných listů - pochází dle kuchařských mistrů „Kluků v akci” z rumunského Banátu. Připravují se zde s nakládánými kysanými zelnými listy a můžete je nechat rozležet do druhého dne, kdy jsou ještě lepší.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 328 kJ / 2 707 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,28 g |
Tuky | 166,42 g |
Vláknina | 8,25 g |
Cholesterol | 384 mg |
Sodík | 456 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 155,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokud nemáme naložené kysané listy, povaříme čerstvé v octové osolené vodě asi 10 minut. Po zchladnutí vyřízneme košťál.
Krok 2: Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji dosklovata. Přidáme k mletému masu, ochutíme paprikou, pepřem, solí a promícháme s propláchnutou rýží.
Krok 3: Do zelných listů vložíme postupně válečky z masové směsi, zabalíme a utěsníme. Závitky naskládáme natěsno do kastrolu nebo pekáčku, položíme snítku kopru, podlijeme trochu vodou a rajčatovou šťávou a dusíme v troubě asi 45-60 minut při 150 °C.
Krok 4: Šťávu obvykle nezahušťujeme, můžeme na talíři doplnit kysanou smetanou. Podáváme s bílým pečivem.
Zveřejněno 20. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rumunská sarma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJ2B
Moje poznámka
Rumunská sarma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJ2B
Nejnovější recepty
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 4 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 4 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 10 hodinami
Minimuffinky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 1 hodinou
Rebarborový koláč
tara23 před 2 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 3 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Makupari před 4 hodinami
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 4 hodinami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 4 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
JanaBalcarova před 5 hodinami
Cajunské kuřecí kousky se zeleninou a těstovinami
Coolbins před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 5 hodinami
Maso po Sečuánsku
ErikaBak před 6 hodinami
Tématické fráze:
rumunské národní jídlo,
sárma recept,
plněný zelný list rumunsko,
sárma,
rumunská jídla,
balené zelí v receptech,
rumunské jídlo,
balené zelné listy,
balene zeli,
rumunske recepty,
jugoslávská sarma,
rumunské jídla,
rumunská kuchařka,
mail scarma.it loc:cz,
rumunská jídla recepty,
recept sarma,
sarmy,
kluci v akci sarma,
zelný salát kluci v akci,
recept na balene zeli
Suroviny:
listy zelné,
ocet,
voda,
sůl,
cibule,
olej,
maso mleté,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
sůl,
rýže,
kopr,
šťáva rajčatová,
chléb bílý,
smetana zakysaná
Komentáře (44)
magdalenka: Naložit jednotlivé listy je dobrý nápad
http://www.toprecepty.cz/recept/15504-nakladane-ze...
Recept je lákavý