Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 70 059 kJ / 16 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,39 g |
Tuky | 984,78 g |
Vláknina | 57,70 g |
Cholesterol | 2,84 g |
Sodík | 1,19 g |
Sůl | 3,14 g |
Sacharidy | 1 727,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Perníčky v příloze. Pokud vám nepůjde dát těsto dohromady a bude se drolit, stačí pomalinku přidávat mléko - ale jen po troškách.
Krok 2: Čokoládové sušenky: Změklé máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Po částech vešleháme prosátou mouku smíchanou se solamylem a špetkou soli. Do malého kastrůlku nebo hrnku dáme 3 lžíce mléka, nalámeme čokoládu a ve vodní lázni rozpustíme. Rozmícháme na hladkou hmotu a přišleháme do těsta. Je-li husté, přišleháme ještě 2 lžíce mléka. Těstem naplníme cukrářský pytlík s ozdobnou špičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme sušenky. Pečeme 8-10 minut při 180°C. Vychladlé postříkáme čokoládou.
Krok 3: Kokosové věnečky: Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny. Přišleháme citronovou kůru a po jednom žloutku. Nakonec po lžících přišleháme mléko. Vařečkou krátce vmícháme mouku a kokos. Těsto po menších částech plníme do pytlíku s ozdobnou špičkou (s velkým otvorem!) a na plech vyložený papírem na pečení stříkáme věnečky. Ne těsně k sobě, pečením trochu nabudou. Upečeme dorůžova (180-190°C, cca 10 minut). Vychladlé máčíme částečně do polevy a namočenou část posypeme kokosem.
Krok 4: Trubičky: jsou to vlastně kremrole, ale jako cukroví jdou také. Plnila jsem je máslem 1 1/2 kostky, a jedno salko zkaramelizované (už se dá koupit jako karamel), nebo jsem je plnila Nutellovým krémem (250 g másla a 200 g Nutelly).
Krok 5: Linecké: Všechny suroviny promícháme, přidáme povolený tuk, žloutek, smetanu a vypracujeme těsto. Vykrajujeme tvary, a slepujeme marmeládou.
Krok 6: Mušle: Vypracujeme těsto, necháme hodinu v lednici odpočinout a vykrajujeme kolečka, nebo slzy. Doprostřed dáme nádivku a jeden kraj před ní přehneme. Pečeme na 150°C dorůžova. Obalujeme v cukru, já až po vychladnutí.
Krok 7: Vanilkové rohlíčky: Vypracujeme těsto a tvarujeme malé rohlíčky. Po vychladnutí obalujeme v moučkovým cukru (já je mám takové různě tvarované).
Zveřejněno 4. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cukroví 2011
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J7k9
Moje poznámka
Cukroví 2011
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J7k9
Nejnovější recepty
Cuketová bábovka
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Přidáno před 12 hodinami
Šlehačková ovocná bublanina
Přidáno před 12 hodinami
Dortík s pudinkovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové placky s koprovým dipem
Přidáno 25. 6. 2025 18:04
Cuketové muffiny s citronem
Přidáno 25. 6. 2025 14:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchý chléb pro začátečníky (tmavý)
JARDAPA před 4 hodinami
Dršťková polévka I
Darwin před 5 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
ancciexo před 6 hodinami
Fofr bublanina
Barbora0431 před 7 hodinami
Ruské vejce
Ivyjg před 7 hodinami
Kolínkoto
Krenaroman před 7 hodinami
Škvarkové pagáčky
kubicova.maja před 7 hodinami
Sněhový rybízový koláč
ProchazkovaAndela před 8 hodinami
Hermelínový salát (nejen) s jahodami
Dasaja před 9 hodinami
Tématické fráze:
čokoládový krém do cukroví,
čokoládový krém na cukroví,
pečení cukroví na zakázku,
cukroví 2011,
cukroví recepty na úžasné cukroví,
cukrovi,
cukrovi od helenky,
zakladní karamelový krém do cukroví,
jak pyct pernycky,
vánoční cukroví 2011,
drolící se těsto,
vánoční cukroví z jednoho těsta,
recept na citronový krém do cukroví,
základni těsta na cukroví,
cukrovi pict cokoladovi,
vánoční cukroví nejlepší recepty medove trubicky,
vánoční cukroví od helenky,
zkaramelizované salko cukroví,
pict cukrovi z hery,
cukrarske nadivky do cukrovi
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
mouka hladká,
solamyl,
sůl,
čokoláda hořká,
mléko,
poleva čokoládová,
máslo,
cukr moučkový,
kůra citronová,
žloutek,
mléko,
mouka hladká,
kokos,
poleva čokoládová,
kokos,
solamyl,
pudink vanilkový,
žloutek,
mouka hladká,
tuk,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
prášek do pečiva,
mouka hladká,
tuk hera,
vejce,
voda,
ořechy mleté,
cukr moučkový,
vejce,
cukr moučkový,
mouka hladká,
cukr moučkový,
ořechy mleté,
tuk hera,
cukr vanilkový,
žloutek,
kůra citronová
Komentáře (26)
parádní
Irčo, díky.
Jenny: trubičky jsou nejlepší, dělají se fakt krásně. Dělala jsem 3 várky. Jednou jsem je plnila karamelem, jedny nutellovým krémem a ty třetí budu těsně před sněhem.
Pajaja: začala jsem píct asi už v říjnu. Nejdřív vše upekla a připravila a teď to vše plním a slepuju. Nezkazí se nic, pokud tam nebude krém z pudinku, jinak vše vydrží. Mám to vyzkoušeno. Všude, kde je máslo + ostatní věci, tak to vydrží, ale krém z mlíka raději také před Vánocema. Mohl by zežluknout a zkazit se. Ještě mám pár dní, tak ještě chci něcu udělat.
Já začínám péct většinou po Mikuláši, takže zítra to rozjedu, ale plnit budu až později, to mi přijde dost brzy.