Rošťáci z vepřového masa
Smažení rošťáci jsou známí už dlouho. Dříve to býval obrovský hit, ale rádi si na nich pochutnáme i dnes. Že je neznáte? Jsou to plátky vepřové kotlety, dobře odležené ve výrazně kořeněné marinádě a později v této marinádě i smažené.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 483 kJ / 355 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,12 g |
Tuky | 17,63 g |
Vláknina | 3,99 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 4,50 g |
Sůl | 11,50 g |
Sacharidy | 28,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a naklepeme.
Krok 2: V hlubokém talíři rozšleháme a dobře promícháme 2 vejce, lžičku soli, půl lžičky pepře, lžíci sójové a worcestrové omáčky, hořčici, Solamyl a 3 stroužky rozmačkaného nebo prolisovaného česneku.
Krok 3: Maso v marinádě obalíme, odložíme do krabičky či zavařovací sklenice, zbytkem směsi ho přelijeme a necháme uležet nejlépe 3-4 dny v chladu,
Krok 4: Potom plátky masa zprudka na pánvi v rozehřátém oleji osmažíme dozlatova.
Krok 5: Na přílohu se hodí hranolky nebo krokety.
Zveřejněno 7. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rošťáci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5pp
Moje poznámka
Rošťáci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5pp
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 7 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 8 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 8 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 9 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 10 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 12 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 13 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 13 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 14 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 14 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 14 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 15 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 16 hodinami
Tématické fráze:
vepřové řízky roštáci,
rostaci nalozene maso,
roštaci recept,
rošťáci,
recept na rošťáky,
naložené maso rošťáci,
naložené vepřové maso,
recept rošťáci,
naložené vepřové maso recepty,
nakladane veprove maso,
maso na roštáky,
nakládaní rošťáci,
řízek rošťák,
kotlety rošťáci,
maso rošťák,
roštaky,
rošťáky z vepřového masa,
vepřový řízek rošťák,
recepty roštaci,
vepřové roštaky
Suroviny:
kotleta vepřová,
česnek,
omáčka sojová,
vejce,
pepř černý,
solamyl,
sůl,
omáčka worcesterová,
hořčice,
olej
Komentáře (9)
promííííň
Za rošťáky ti dávám 3.bod
Díky za postřeh Rebeko ,ale recept je to můj
M.
Pěkné, Martino