Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 386 kJ / 809 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,58 g |
| Tuky | 83,27 g |
| Vláknina | 5,65 g |
| Cholesterol | 163 mg |
| Sodík | 847 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 9,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve větším kastrole rozehřejeme nakrájenou slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.
Krok 2: Pak na rozpáleném tuku opečeme králičí stehna ze všech stran, aby se zatáhla.
Krok 3: Přidáme koření, strouhanou citrónovou kůru, několik celých koleček citrónu včetně kůry.
Krok 4: Zasypeme nastrouhanou kořenovou zeleninou a podlijeme vývarem nebo teplou vodou. Dusíme pod pokličkou a průběžně podléváme, až je maso měkké.
Krok 5: Pak maso vyjmeme na horký talíř a přiklopíme jej, aby moc nevychladlo.
Krok 6: Ze šťávy vyndáme všechna celá koření.
Krok 7: Přidáme švestková povidla, asi 4 PL strouhaného perníku, zředíme mlékem nebo částečně smetanou a šťávu i se zeleninou rozmixujeme.
Krok 8: Přidáme citrónovou šťávu a omáčku dochutíme podle své chuti povidly, můžeme to zahustit perníkem nebo naopak doředit smetanou.
Krok 9: Do omáčky vrátíme králičí stehna, přidáme vypeckované sušené švestky, hrst rozinek a mandlí. Necháme společně pět minut provařit.
Krok 10: Jako přílohu volíme jedině knedlíky, omáčka je vynikající po rozležení i druhý den. Na talíři ozdobíme plátkem citrónu a brusinkami, nebo rybízovým džemem.
Zveřejněno 6. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččin králík na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnMP
Moje poznámka
Babiččin králík na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnMP
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 2 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 2 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 3 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 3 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 8 minutami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 26 minutami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 40 minutami
Vařená majonéza
SenBri před 44 minutami
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 50 minutami
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 1 hodinou
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 1 hodinou
Vánoční linecká kolečka
PrinceznaXena před 1 hodinou
Snadné rumové kuličky
PrinceznaXena před 1 hodinou
Ovesné banánové sušenky
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
jak udělat králíka,
králík načerno,
babiččiny recepty králík na zelenině,
králík recepty,
králík s kořenovou zeleninou,
omáčka na černo,
¨kralik na cerno,
babiččin králík na smetaně,
kralici stehno na cerno,
králičí stehna na cerno,
kralik na modro,
výborný recept na králíka,
jak udělat králíka recept,
kálík na černo,
kálík na černo,
kraliknacerno,
kralik s cernou omackou,
zajíc na černo,
krákík na černo,
kostra králíka
Suroviny:
stehno králičí,
slanina,
máslo,
cibule,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
kůra citronová,
vývar,
sůl,
šťáva citronová,
mrkev,
celer,
povidla švestková,
perník,
švestky sušené,
mandle,
rozinky,
mléko,
smetana,
brusinky
Komentáře (12)
Recept znám, je výborný, nejlepší je udělat tak celého králíka...