Inspirativní staročeská Vánoční polévka-na dva způsoby
Suroviny
Porce: 3 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 310 kJ / 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,88 g |
Tuky | 35,00 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 25 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 83,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrách i kroupy si každé uvaříme zvlášť doměkka.
Krok 2: Do hrnce s osolenou vodou dáme nakrájenou cibulí a kouskama z ryby, vaříme tak 1O minut - to je rybí maso už měkké a vývar přecedíme a necháme zchladnout.
Krok 3: Zatím si pokrájíme zeleninu na proužky, kterou necháme na másle osmahnout, zaprášíme moukou a necháme zasmahnout, pak přilijeme prochladlý vývar z ryb, vaříme a ke konci přidáme hrách i s vodou ve které se vařil a ještě dáme utřený česnek, kroupy a obrané, pokrájené maso z ryb. Už jen dosolíme, dáme petrželku a máme hotovo. Druhý způsob polévky je pro ty, kteří nemají rádi rybí a je popsaná v poznámce.
Zveřejněno 22. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Inspirativní staročeská Vánoční polévka-na dva způsoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5M5
Moje poznámka
Inspirativní staročeská Vánoční polévka-na dva způsoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5M5
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 12 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 19 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 23 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno 2. 9. 2025 05:00:02
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 9 minutami
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 10 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 10 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 10 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 10 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 10 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 11 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 11 hodinami
Tématické fráze:
staročeské vánoční menu,
vanocni polevka,
polévky recepty,
vánoční polévky,
staročeské vánoce recepty,
recepty polévky,
vánoční ryby polévka,
ryb polévka,
staročeská vánoční polévka,
rybí polévka na sladko,
vanocni polevka z hrachu,
staročeská kuchyně vánoce,
staročeské vánoční polévky,
staročeská hrachová polévka,
staročeská vánoční kuchyně,
vánoční hrách,
vánoční recepty hrách a kroupy,
ribi polivka staročeska,
staročeské recepty,
kroupy recepty
Suroviny:
hlava rybí,
vnitřnosti rybí,
hrách,
kroupy,
máslo,
česnek,
cibule,
zelenina kořenová,
mouka hladká,
sůl,
petrželka
Komentáře (9)
Už se těším na zejtra na vaření, . Mamka smaží. Já dělám salát a na polívku mi nikdo nesmí sáhnout.
ta je z kategorie de luxe