Perníčky naší Haničky
Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 758 kJ / 7 351 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 133,73 g | 
| Tuky | 175,80 g | 
| Vláknina | 35,60 g | 
| Cholesterol | 944 mg | 
| Sodík | 4,68 g | 
| Sůl | 1,22 g | 
| Sacharidy | 1 269,93 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Perníčky naší Haničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQJM
Moje poznámka
					
				
Perníčky naší Haničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQJM
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 1 minutou
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 42 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 48 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 2 hodinami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 5 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 7 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vánoční perníčky, 
						
						
							pernicky, 
						
						
							jak dlouho péct perníčky, 
						
						
							jak zdobit perníčky, 
						
						
							potíraní perníčků, 
						
						
							jak péct perníčky, 
						
						
							bílková poleva na perníčky, 
						
						
							pečení perníčků, 
						
						
							pečení perníčků recept, 
						
						
							doba pečení perníčků, 
						
						
							perníčky recepty, 
						
						
							jak dlouho se pečou perníčky, 
						
						
							jak zdobit vánoční perníčky, 
						
						
							pernicky na vanoce recept, 
						
						
							vánoční cukroví perníčky, 
						
						
							teplota peceni pernicku, 
						
						
							perníčky recept, 
						
						
							kdy začít péct perníčky, 
						
						
							čím potřít perníčky po upečení, 
						
						
							potírání perníčků po upečení
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							med, 
						
						
							vejce, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							soda jedlá, 
						
						
							koření do perníku, 
						
						
							rum, 
						
						
							kakao, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							bílek, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							solamyl
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (233)
Chtěla jsem se zeptat, perníčky jsou měkké celou dobu po upečení (nyní, až třeba do Silvestra) nebo to má fáze, že to je měkké, pak dlouho tvrdé a pak měknou?
A jak je ideálně skladovat v paneláku?
A poslední otázka - mohla byste napsat váš recept na tu čokoládovou polevu, kterou děláte a používáte Vy? Je to super nápad. Akorát by mě zajímal váš grif na to namáčení do čokolády. Já bych si v té polevě určitě spálila prsty, když bych držela perníček a snažila se ho namočit. Nešlo by to treba štětcem?
Omlouvám se za všechny mé začátečnické otázky a moc děkuji za zodpovězení!
Poprvé v životě jsem pekla perníčky a jsou VÝBORNÉ a MĚKKÉ. Díky za recept.
Na manželovo rebelantské přání jsem použila máslo a v pohodě.
Válet a vykrajovat mi s nadšením pomáhala 3letá dcerka, takže se zabavila na 3 hodiny, protože neustále pečlivě zvažovala, které z 10 zvířátek si zaslouží být právě vykrojeno.
Jestli to do porodu stihnu, udělám druhou várku dle stejného receptu.
Další prostoduché dotazy:
1. Těsto jsem dala do lednice do hrnce s pokličkou. Dělá se to jinak?
2. Jak dlouho předem jsem si měla vyndat těsto z lednice? Mě to nenapadlo a pak jsem zápasila s nepoddajnou hroudou.
3. Ještě chci zdobit. Je možné na polevu použít mixér?
Díky.
chápu dobře, že do těsta dám 2 celá vejce a 2 žloutky a na potření upečených perníčků pak použiji další 1 celé rozšlehané vejce...takže na recept tedy celkem 3 celá vejce a 2 žloutky? Co když bych místo Hery použila máslo? Děkuji
Díky za bezva recept s krásnými fotkami.
Lenka:
Děvčata do těsta přijdou 2 celá vejce a 2 žloutky
hanahcotton:
Jinak perníčků z jedné dávky mám jeden plný hluboký plech
LŽÍCE je vždy POLÉVKOVÁ
LŽIČKA je vždy KÁVOVÁ -
Myslím, že tyto dávky se uvádí ve všech receptech a vždy je to takto myšleno