Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 284 kJ / 2 936 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,19 g |
| Tuky | 65,79 g |
| Vláknina | 46,85 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 6,51 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 473,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vícezrnný kváskový chléb se sádlem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mq30
Moje poznámka
Vícezrnný kváskový chléb se sádlem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mq30
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 3 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 21 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 21 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno 25. 10. 2025 09:27:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
hoopoo před 1 hodinou
Pórková polévka s česnekem
ricci před 2 hodinami
Ošatkový chléb
Pajkujka před 3 hodinami
Kuře na paprice od Andy
Nikki1 před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
lunav1 před 3 hodinami
Koláč s banánem a vůní kokosu
ivdu22 před 3 hodinami
Polévka z dýně hokaido
Monika146 před 5 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 10 hodinami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 11 hodinami
Tématické fráze:
domácí chleba se sádlem,
kváskový rohlík,
vícezrnný rohlík recept,
domací chléb se sádlem,
chléb krkonošský recepty,
vicezrnny kvaskovy chleba,
vícezrnný kváskový chleba recept,
recept na cleba hrnkový,
pečeme s sádlem,
recept na krkonošský chleba,
recepty na kvaskovy cleba,
recept na cleba,
recept vicezrnny rohlik,
vícezrnný chleba,
chléb vícezrnný,
vícezrnný kváskový chléb,
vícezrnný chléb recept,
vicezrnny domaci chleba,
krkonošský chléb,
chleba z pekárny se sádlem
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
sádlo,
mouka chlebová pšeničná,
mouka žitná chlebová,
mouka špaldová hrubá,
kmín celý,
sůl,
vločky ovesné,
kvasnice
Komentáře (9)
1. vypěstuješ sama
2. koupíš sušený např. v DM Drogerii
3. možná prodává vaše pekárna
vypěstování kvásku:
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4366
nebo
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=7070
nebo smícháš trochu vlažné vody + žitnou celozrnnou mouku, hustota jako asi na lívance, necháš vzejít do druhého dne, druhý den trochu odebereš, přidáš vody + mouky zase hustota jako na lívance (ne řídký) pozor - druhý den je velmi bouřlivá reakce, a tak jedeš pár dní, odebrané můžeš dávat do chleba, já už pak neodebírám vždycky, občas jen přidám vody a mouky