Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Kvásková variace na šumavský bochník

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 6. 2010 16:16

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 270 kJ / 2 694 kcal
Bílkoviny81,68 g
Tuky37,41 g
Vláknina32,93 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9,71 g
Sůl24,00 g
Sacharidy491,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru.

Chléb je nadýchaný, měkoučký a pružný.

Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zdena z JM

3. 2. 2014 07:53

Výborný chlebíček.I když nemám kvásek,tak se podařil a je výborný i třetí den.

Marie Klara

5. 6. 2010 13:06

Dámy, za zpoždění dodání fotek se omlouvám. Zpravidla přidávám recepty na jiném počítači, než ve kterém mám fotky.

Žitný kvásek nemá s kvasnicemi nic společného, viz. odkaz od Merylas nebo www.kvaskovychleb.cz

Merylas Merylas (moderátorka)

5. 6. 2010 05:56

Jitko, nejsem autorka receptu, ale mrkni např. tady ;-)http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/

Jitka

4. 6. 2010 21:56

asi jsem natvrdlá, ale můžete mi někdo podrobně popsat, jak se dopracuji k 200 gr žitného kvásku /kolik droždí, vody, cukru?:-//:-?

amalia amalia

4. 6. 2010 17:14

maria klara, pod zitnym kvaskom rozumies drozdie rozrobene vo vlaznej vode a zmiesane s trochou raznej muky a cukru

amalia amalia

4. 6. 2010 17:12

sak o tu prave ide;-)ale to neva, ved chlebiky z dp maju rovnaky tvar:-D razny chleb ma vsak dobru, trochu kyselkavu chut a velmi dlho by vydrzal, lebo je odolny. akurat voci jedakom nie:-p

Simona Skolakova Simona Skolakova

4. 6. 2010 16:55

A kde je ta fotka:-?;-)

amalia amalia

4. 6. 2010 16:37

vyskusam chlebik tento vikend, dufam, ze bude taky pekny ako na tvojej fotke;-)dobry bude urcite:-p davam bodik:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: kvaskova polevka kvásková bábovka šumavský kvaskovy chleb kvaskovychleb.cz kvásková vánočka mail sak.gr loc:cz šumavský bochník polévka kvásková kvásková polévka šumavský chleba z kvásku recept kvaskovychleb chléb šumava kvásková kvaskova chleb recept bochník na polévku kvásková polévka recept kvásková šumavský bochník recept šumavský kváskový chléb recept kolik kvasku na bochnik chleba kvásková pizza

Suroviny: kvas žitný, voda, brambory, mouka celozrnna pšeničná, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, olej, kmín celý, sůl, kvasnice

TopRecepty.cz

Kvásková variace na šumavský bochník

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DQ8y