Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 802 kJ / 2 104 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,39 g |
Tuky | 5,17 g |
Vláknina | 26,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 57 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 452,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience dáme do 5 litrové nádoby (používám od okurek),zalejeme vychladlou cukrovou vodou.Zakryjeme celofánem a propícháme ho.
Krok 2: Necháme 6 neděl v teple kvasit.
Krok 3: Stáhneme do lahví a 3 neděle necháme ustát.
Zveřejněno 13. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rýžové domácí víno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yoR6
Moje poznámka
Rýžové domácí víno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yoR6
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 30 minutami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 4 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 47 minutami
Vrstvený salát
Maruna365 před 53 minutami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 1 hodinou
Zelňačka
Veronika_1 před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 2 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 4 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 4 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 5 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 5 hodinami
Tématické fráze:
domácí víno,
domácí cinzano,
víno z rýže,
trnkové víno,
rizove vino,
domácí víno recept,
činzáno z rýže,
výroba domaciho vina,
jak udělat domácí víno,
vyroba ryzoveho vina,
domácí víno recepty,
domácí výroba vína,
recept na domácí víno,
ryzove cinzano,
domácí trnkove vino,
cinzano recept,
domácí vína,
recepty na domácí víno,
recepty na domácí vína,
domácí trnkové víno recept
Suroviny:
rýže,
květ muškátový,
cukr vanilkový,
koření hřebíček,
ořech muškátový,
rozinky,
citron,
droždí,
cukr,
voda
Komentáře (48)
milans13:
Jj, Time Is Money
Zkuste zkusit chlebové kůrky...
http://vasek.webz.cz/
droždí kolik asi% dosáhnu?
Co jsem četla na internetu příspěvky od vinařů, tak klasické kvasinky nedoporučují, za prvé je to cítit po kvasnicích a za druhé nejsou kvasinky odolné alkoholu, takže brzy umírají a nedokvasí nápoj úplně dokonale. Já použila vinařské kvasinky a živnou sůl (balíček po 7 Kč - a do 5ti litrového demižonku stačí půlka. Jinak vše jako milans13, jen jsem přidala půlku oloupaného grepu a hrstku brusinek, četla jsem, že si lidi hrají s kombinacemi sušených meruněk, ananasu atd. Určitě taky vyzkouším. Toto víno má hodně alkoholu - po malým zkušebním panáčku to člověk cítil v hlavě, četla jsem, že se dá dosáhnout cca 16procent. Je fakt čistý, ve skleničce se nedá rozeznat od vína, které má zlatavější barvu. Mě vyšel litr na cca 30 kč, což je bomba, teď nám kvasí ještě šípkové a bude i trnkové, tak dobrou chuť.
Ještě chci podotknout, že se nejedná o nějakej utrejch, víno je opravdu lahodné a má výbornou kořeněnou chuť (jako metropol), ale je silnější