Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 583 kJ / 856 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,57 g |
Tuky | 55,56 g |
Vláknina | 18,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 85 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 39,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, osušíme a stáhneme z něj bílou blanku a odřízneme tuhé vazy na břiše. Králíka pak rozdělíme na 8 kousků.
Krok 2: Nakládané feferonky a olivy vyjmeme z nálevu a necháme na sítu důkladně okapat. Cibuli spolu se stroužky česneku oloupeme. Česnek pokrájíme na tenké plátky a cibuli na hrubší kostičky.
Krok 3: V kastrolu rozehřejeme olej a kousky králíka na něm ze všech stran opečeme dozlatova. Potom je vyjmeme, trochu osolíme, opepříme a přendáme na talíř, který uložíme na co nejteplejším místě.
Krok 4: Ve vypečeném tuku necháme zesklovatět cibuli a česnek. Čerstvé bylinky opereme a otrháme z nich lístečky, sušené rozemneme. Přidáme je do kastrolu spolu s bobkovými listy. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a vínem a na prudším plameni asi 5 minut povaříme.
Krok 5: Potom do kastrolu vrátíme maso, přidáme olivy a feferonky a vše promícháme. V dobře předehřáté troubě pečeme asi 75 minut doměkka. Nakonec osolíme a dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Kdo má rád víc pikantní, může si okořenit kayenským pepřem.
Podáváme s brambory, nejlépe opečenými.
Podáváme s brambory, nejlépe opečenými.
Zveřejněno 22. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík po Španělsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R5Wq
Moje poznámka
Králík po Španělsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R5Wq
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 10 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno 2. 9. 2025 20:08:14
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 51 minutami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 1 hodinou
Belgické vafle
ne.honzula12 před 4 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 4 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 5 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 6 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 7 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 7 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 9 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 10 hodinami
Tématické fráze:
králík po španělsku,
králík pro děti recept,
králík recepty,
moderní příprava králíka,
maso po španělsku,
recepty z králika pro děti,
kralik recepty pro deti,
jak okořenit králíka,
králík po španělsku recept,
králík pro děti,
recept králík pro děti,
králík ve španělsku,
nakládaný králík,
králík recept pro děti,
něj recepty.cz králík,
google obrázky králík,
google obrázky králík,
králík pro děti recepty,
recepty na králíka,
králičí kousky nakladane
Suroviny:
králík,
olivy černé,
feferonka sterilovaná,
česnek,
cibule,
olej,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
rozmarýn,
šalvěj,
bobkový list,
vývar zeleninový,
víno červené,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (6)
tohle vypadá na prima baštu
v každém případě si rcp ukládám, co kdyby náhodou nějaký ušák dorazil
joo..a pěkné obrázky máš