Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová polévka s tvarůžky

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 087 kJ /
499 kcal
Bílkoviny30,27 g
Tuky5,23 g
Vláknina13,73 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 1,31 g
Sůl3,12 g
Sacharidy76,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do jednoho litru vody dáme vařit na kostky nakrájené brambory, nakrájenou cibuli, pórek, nasekaný česnek, přidáme sůl, drcený kmín a čerstvě mletý pepř. Vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké. Krok 2: Ke konci přípravy přidáme mléko, necháme ještě zavařit, přidáme na drobnější kousky nakrájené tvarůžky, zamícháme a odstavíme. Krok 3: Podáváme s chlebovými krutonky - chleba nakrájíme na drobnější kostičky a opečeme na pánvičce potřené olejem.

TIP: Křupavé krutony do polévky

Zveřejněno 25. 1. 2012

Poznámka autorky Merylas

Inspiraci jsem čerpala v časopise Chvilka v kuchyni, recept je ale dost poupravený.

Kdo má rád vůni a chuť čerstvého česneku, tak přidá do polévky prolisovaný až těsně před podáváním.

Celé množství obsahuje 2082 kJ

B 29,22g

S 86,84g

T 5,52g

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kO95

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kO95

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: takové polévky jsou u nás oblíbené, tvarůžky milujeme a do polévek jsou výborné . Maruško Tvé fotečky jsou opravdu všechny úžasné :yes::-K

Maruško, polévka byla moc dobrá, místo kostiček opečeného chleba jsme k ní jedli čerstvě upečené pečivo. Bodík jsem dala, tak už jen fotku a díky :-K :yes:

Bahula, Eliza: Děkuji:-K
Eli, dá se tak zahustit, jak popisuješ. Můžeš jen jemně nastrouhat;-) Podobnou polévku bez jíšky mám tady http://www.toprecepty.cz/recept/13341-rychla-bramb...
Jinak pošlu SZ,ju;-):-K

Nádherná polévka, hned jsem na ni dostala chuť. Napadlo mě část těch brambor rozmixovat a jakoby tím zahustit.
Maruško, ty držíš dietu? Jestli ano, tak jak to jde? Měla bych se přidat...

Ještě jednou všem děkuji, jsem ráda, že se recept líbí a třeba najde využití:-K

vseumel: Tvarůžky tam samozřejmě cítit jsou, ale tak nějak příjemně. Nevím, jak to lépe popsat.;-):-K

Povedená polévečka:-p+13:yes:Tohle by mě nenapadlo;-):-8Vypadá moc hezky:yes:

:yes::yes:Krásná fotka:-))

Super ;-);-);-)

Upútalo ma krásne foto, aj polievka musí byť veľmi chutná!:yes:

Maruško, taková polévečka se mi moc líbí :yes::yes:+

Někde jsem to teď četla, v nějaké kuchařce a říkala jsem si, že to musí být super polévka;-)

Zjímavé, líbí se mi tam ty tvarůžky :). Má polévka silný odor? Posílám bodík.:yes::-p

Všem děkuji za milé komentáře:-K Budu ráda, jestli vyzkoušíte a můžete třeba připravit i nedietně např. přidáním smetany:-8:-K

Maruško, určitě skvělá polévka a foto jako vždy - nádherné:yes::-p+

Já si moc polévek neukládám, tolik je nevařím, ale tuhle vyzkouším :-p:yes:

Merylas, sakriš, to bude taky dobrá polévka a já jí musím vyzkoušet;-) Dávám ti 3.bod:yes:

Tak tuto polévku neznám:-O Všechno, co v ní je, miluju:-p:-* Takže ukládám a boduji:yes:...+1

Á, zase něco nízkotučného:-)), pěkná polévečka:-p:yes:

Tématické fráze:
polévka z tvarůžek, dietní bramborová polévka, tvarůžková polévka, polévka s tvarůžkem, polévka z olomouckých syrečků, polévka s tvarůžkama, náhrada jíšky při redukční dietě, tvarůžky recepty, polévka z olomouckých tvarůžků, polévky s tvaružek, polévka z tvarusku, recept na polevku z tvaruzek, vaříme s tvarůžky, brambory s tvarůžky, polevka z tvatuzek, dietní bamborová polévka, tvaruzky recept, bramborová poévka se smetanou, poévka z tvarůžek, poleka z tvauzky

Suroviny:
brambory, cibule, pórek, česnek, sůl, pepř mletý, kmín drcený, mléko polotučné, sýr tvarůžky kulaté, chleb grahamový, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu